Administracions

MARESME

L'Estat no pot vendre el complex mutual de Cabrils

La subhasta pública es tanca sense cap licitador i ara el preu de l'antiga residència es negociarà directament

La finca ocupa 72 hectàrees i inclou un edifici, de 12.000 m², en desús des del 2007

L'elevat preu de sortida, 14,4 milions d'euros, podria ser un dels motius pel qual la subhasta de l'antic complex assistencial d'MC Mutual, a Cabrils, ha quedat deserta.

Després de dos anys d'abandonament, la Tresoreria de la Seguretat Social, titular de la finca i de l'edifici, va obligar MC Mutual a vendre el complex que, fins al 2007, servia perquè persones que havien tingut accidents laborals es recuperessin en un entorn d'excepció, al capdamunt de la Serralada Litoral, amb vistes al Maresme i al mar. L'edifici, de 12.000 m², està situat en una finca de 72 hectàrees i disposa de piscines i pistes esportives. L'Estat espanyol va considerar que una mútua no podia mantenir un complex d'aquestes característiques i va decidir posar-lo a la venda.

Aquesta setmana es va realitzar a Barcelona la subhasta per la totalitat del complex, que va ser convocada el mes de juny. Tot i això, cap licitador es va interessar en aquest lot. Des de la Tresoreria de la Seguretat Social apunten que la conjuntura econòmica actual no anima a adquirir un bé patrimonial que té un preu de sortida de gairebé 15 milions d'euros.

Procediment nou

Ara, el propietari optarà per un procediment nou, la venda directa, negociant ofertes amb les persones que mostrin interès. No obstant això, tal com apunten fonts estatals, la venda no es podrà fer mai per un valor inferior al preu de sortida de la subhasta: 14,4 milions.

Tot i tractar-se d'una de les propietats més grans del municipi, l'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), va manifestar aquesta setmana no tenir cap tipus de coneixement sobre quin era l'estat de la compravenda. Ara fa uns anys, l'Ajuntament havia fet servir l'auditori per a actes institucionals com ara concerts de Cap d'Any.

LA XIFRA

14,4
milions d'euros
era el preu de sortida de la subhasta, que va quedar deserta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona