Administracions

Amposta

El pressupost del 2011 serà un 20% inferior al d'enguany

Es destinaran 5,2 milions d'euros a inversions, entre les quals destaquen l'antena tecnològica i l'escola d'art

El PSC denuncia que creix la despesa corrent i de personal

Un pressupost “auster” i “ajustat” a l'actual situació de crisi. Així va definir els comptes per al 2011 la regidora d'Hisenda d'Amposta, Isabel Ferré (CiU), durant el ple celebrat ahir. Com la majoria d'ajuntaments, Amposta s'ha hagut d'estrènyer el cinturó i rebaixar respecte al 2010 els pressupostos municipals un 20%, a causa de la davallada dels ingressos, principalment de l'impost de construccions i obres (ICIO), que ha baixat un 34%.

Concretament, el pressupost d'Amposta per al 2011 puja a 21,2 milions d'euros, als quals cal afegir 13,7 milions de l'Hospital Comarcal i 182.000 euros de l'empresa pública Gursam. Un total de 35 milions d'euros, dels quals 1,9 es destinaran a inversions. Una partida, la d'inversions, que es complementarà amb 3,3 milions d'euros més provinents d'un crèdit subscrit pel consistori fa uns mesos i que permetrà una inversió global de 5,2 milions d'euros durant el 2011. Entre les actuacions més importants cal destacar el milió d'euros del fons d'industrialització que l'Ajuntament destinarà a l'antena de la xarxa Tecnio especialitzada en el sector nàutic, materials compostos i energies renovables que se situarà a les instal·lacions de l'empresa Lamicat, al polígon de l'Oriola. També s'invertiran 600.000 euros en l'electrificació d'aquest polígon. Altres inversions importants són la construcció de l'escola d'art i disseny (800.000 euros) al primer pis de l'auditori del nou pavelló firal; la urbanització de la plaça del nou arxiu comarcal (116.000 euros), i els vestidors de l'escola de futbol (193.000 euros).

El grup del PSC hi va votar en contra. El seu portaveu, Toni Espanya, troba a faltar una partida pressupostària per incentivar l'economia local i va criticar que mentre les inversions “experimenten una caiguda de lliure” (s'ha passat de 8 a 5,2 milions d'euros), la despesa corrent ha pujat un 3% i la de personal, un 2,8%. “Tenim nous equipaments i hem de prestar nous serveis”, li va respondre l'alcalde, Manel Ferré. EA-ERC es va abstenir: “No són els nostres pressupostos, però entenem que la situació econòmica és delicada i la previsió d'ingressos és realista”, va dir el regidor republicà, Carles González.

LA XIFRA

16,5
milions d'euros
és el deute de l'Ajuntament d'Amposta, un 70,4%, i paga 550.000 euros d'interessos anuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona