Administracions

administracions

ERC es defensa de les irregularitats a Aitona

Neguen mala gestió i veuen electoralisme en les acusacions de CiU

Els regidors d'ERC a l'ajuntament d'Aitona (Segrià) van sortir ahir al pas de les acusacions de l'alcaldessa Rosa Pujol (CiU) de mala gestió i irregularitats pressupostàries. Pau Blanco, portaveu d'Esquerra a Aitona va justificar les suposades anomalies denunciades per l'actual govern municipal i les va situar en l'afany de protagonisme de Pujol de cara a les properes eleccions municipals. Segons Blanco, no només no hi ha haver mala gestió sinó que Pujol ha augmentat del 50% al 94% l'endeutament de l'ajuntament i ha perdut subvencions a fons perdut que havia aconseguit ERC quan governava Aitona.

Per Pau Blanco, ex alcalde del poble, hi ha 148.000 euros que es van fer servir per pagar factures a proveïdors de l'ajuntament i que no estaven consignades al pressupost, però que a l'exercici següent és van justificar i assumir sense problema perquè no hi havia cap irregularitat, només la urgència de pagar serveis.

Gerard Salinas, també regidor d'Esquerra, va criticar també que s'han usat ajuts concedits per ampliar la llar de jubilats per arreglar carrers i han deixat sense millores a la gent gran. Tampoc s'executa la reforma de l'escorxador ni de l'enllumenat. Aquests canvis en les inversions, segons Salinas, només busquen desmarcar-se de l'acció de govern d'Esquerra i justificar la moció de censura que a mig mandat va deixar fora del govern a ERC. El canvi de vot del regidor del PSC va permetre aquesta moció de censura.

No obstant, les anomalies pressupostàries d'Aitona també han comportat l'obertura d'una investigació per part de la Sindicatura de Comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona