Apareixen fulls volants contra l'alcalde de Vacarisses després de la presentació de l'informe econòmic

Durant el passat cap de setmana van aparèixer a Vacarisses fulls anònims en què es demana la dimissió de l'alcalde del municipi, Carles Canongia (PSC), a qui acusen també de mentider. Aquesta acció s'ha produït després que en el ple de dijous passat es presentés un informe econòmic i financer que revelava que l'anterior equip de govern de Vacarisses, amb Salvador Boada, d'Unió Independent per Vacarisses (UIPV) al capdavant, va ordenar transferències de manera irregular, ajuts de serveis socials no fonamentats per cap criteri tècnic i ingressos a entitats de manera aleatòria per un valor total de 105.000 euros.

Canongia va explicar ahir que en l'informe es constata que l'anterior equip de govern tenia unes formes de procedir que «no complien la legalitat vigent». Per això, l'estudi està servint per «endreçar» l'Ajuntament, que va créixer molt de pressa i que no s'havia adaptat a la nova situació. «Això ens ha portat molts maldecaps per fer-ho entendre als veïns», va indicar l'alcalde.

Malgrat que l'informe només analitza el 2007, l'últim any del mandat passat, Canongia sosté que les irregularitats que s'han fet paleses es repetien cada any, però el govern anterior ho negava.

Amb tot, en l'estudi també es destaca que la situació financera del consistori està sanejada. Per aquest motiu va descartar emprendre algun tipus d'acció legal contra l'anterior equip de govern. «Ja ho han pagat prou políticament restant a l'oposició», va remarcar. Per esvair qualsevol dubte sobre l'informe, va puntualitzar que ha estat elaborat per una empresa auditora contrastada. A més, va voler fugir de comentar l'aparició dels fulls anònims. «Vull treballar, les polítiques d'acció no m'agraden», va dir Canongia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona