Administracions

Ramon Moliner

ALCALDE D'ALP (CiU)

“Els Jocs, una gran oportunitat”

Diu que es troben a la recta final de l'aprovació d'aquest polèmic document i assegura que, si hi ha responsabilitats de l'anterior consistori, les assumiran

Afirma que és un actiu tant si es fa com si no es fa

Sóc molt respectuós amb el que puguin fer o pensar els veïns i col·lectius del municipi

Ha arribat a l'alcaldia després de molts anys de ser el gerent del Consell de la Cerdanya. Ara, li toca afrontar una etapa en què s'ha d'aprovar el polèmic pla general d'urbanisme i anar preparant el camí cap als hipotètics Jocs Olímpics d'hivern.Com valora les primeres setmanes a l'alcaldia?

Estan sent intenses. Es barreja el dia a dia, l'urgent amb l'important i amb el menys transcendent. La necessitat de posar-se al dia fa que no tinguis un moment de repòs. La sensació, però, és bona.

Com s'han trobat l'Ajuntament?

Hem trobat una magnífica disposició per part del personal tècnic i administratiu. També he de dir que el traspàs de temes per part de l'anterior consistori ha estat exquisit. L'Ajuntament està endeutat però de forma controlada. Haurem de ser molt curosos pel que fa a actuacions noves que no tinguin el finançament assegurat.

L'aprovació del POUM és ara per ara el tema més difícil en què treballen?

Es troba en la recta final, però no està tancat. És un document transcendental perquè marcarà el desenvolupament urbanístic del municipi en els propers vint anys.

Què en pensa, de les denúncies i contenciosos interposats per la plataforma Salvem La Molina?

D'això se n'ocupen els nostres serveis jurídics. Sóc molt respectuós amb el que puguin fer o pensar els veïns i col·lectius del municipi. Si de les denúncies se'n desprenen responsabilitats dels anteriors consistoris, les assumirem com a Ajuntament.

Què en pensa, de la possibilitat que la Cerdanya sigui seu olímpica amb Barcelona?

És un tema molt important tant si es celebren els Jocs a la Cerdanya com si finalment no es fan. En el cas que s'arribin a fer, viurem un abans i un després. La Cerdanya passarà a ser un referent mundial quan es parli d'esquí. Aquest esdeveniment situarà la comarca en el mapa. Si no surt, tot l'esforç de preparació del dossier olímpic es traduirà en un magnífic document de treball. De tota aquesta feina i de les reflexions que hem fet en els darrers mesos i que haurem de fer en els propers anys, en sortiran multitud de projectes realitzables. N'estic segur. Amb els Jocs, ens trobem davant d'una gran oportunitat per al municipi d'Alp i per a la Cerdanya. I és per això que el municipi està present en les diferents comissions de treball que preparen el dossier de candidatura.

En què més treballen?

Properament posarem en marxa el nou consultori que permetrà que tant els professionals que hi treballen com els usuaris disposin d'un espai molt més confortable. També estem mantenint contactes amb diferents empreses i col·lectius per dinamitzar el pavelló i palau de congressos. Entenem que és la peça clau per atraure visitants sobretot en les èpoques de baixa afluència. Amb les estacions d'esquí estem treballant per aconseguir sinergies que reforcin el seu paper de motors del municipi i de la comarca. I lligat amb això rellançarem el Patronat de Turisme com a eina de debat.

El túnel de Toses i la millora de la línia de tren. Tenen previst treballar-hi?
Són projectes que no depenen de l'Ajuntament però que defensem. I no perdrem l'ocasió de reclamar la potenciació i millora del tren i l'execució de les obres del túnel en qualsevol àmbit en què es parli de millorar les comunicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona