Administracions

EDUARD LLORÀ

ALCALDE DE LES PLANES D'HOSTOLES (CIU)

“Volem canalitzar energies”

Diu que a les Planes hi ha moltes entitats amb ganes de fer coses i sumar i que això és un actiu que vol aprofitar i potenciar

La urbanització dels carrers de Can Bagué i del Pla, principals objectius

Aquest economista de 29 anys nascut a les Planes d'Hostoles és el nou alcalde d'aquest municipi garrotxí des de les passades eleccions. Es va presentar com a cap de llista el 2007 i la seva joventut i sobretot haver de substituir un alcalde històric de CiU, Ferran Pedró, el van relegar a l'oposició.

Com valora aquestes primeres setmanes a l'alcaldia?

Han estat intenses. Ens hem anat posant al corrent del funcionament intern de l'Ajuntament per poder tirar endavant els projectes que tenim en ment. Alguns petits projectes com ara arreglar alguna font, el que nosaltres durant la campanya en dèiem els petits detalls, encara no els hem pogut dur a terme, perquè el dia a dia ens ha absorbit molt, però esperem poder-los fer durant els pròxims mesos. També han estat setmanes amb moltes entrevistes amb els veïns del poble, que ens han traslladat de primera mà les seves preocupacions i peticions.

S'han trobat l'Ajuntament com s'esperaven?

Sí. No podem dir que hagi estat una sorpresa trobar un Ajuntament amb problemes de liquiditat. Sabíem abans de les eleccions que la situació econòmica no era bona, ni a les Planes ni als altres pobles. I és justament en moments com els actuals que la gent necessita més ajudes per part de l'Ajuntament. La resta de problemes tampoc no ens han sorprès, durant els últims quatre anys a l'oposició hem seguit de molt a prop tot el que passava al poble. Ara tenim la responsabilitat de trobar-hi solucions.

El mandat passat hi va haver conflictes amb els treballadors del consistori, la llar d'infants, la comissió de festes... Què proposen per als casos encara no solucionats?

Pel que fa al problema amb els treballadors sempre vàrem dir que pensàvem que era un problema de falta de diàleg. Per tant, hem començat parlant molt amb ells. És important que els escoltem abans de prendre decisions. Pel que fa a la situació de la llar d'infants, no ens agradava la ubicació que proposava l'antic equip i que finalment serà la definitiva. Nosaltres no ho hauríem fet així, però ara és el que tenim. És un bon equipament que donarà un bon servei al poble. Finalment, pel que fa a les entitats, tenim molta gent que li agrada treballar i fer coses pel poble. Hem de ser capaços de canalitzar totes aquestes energies per un projecte comú que es diu les Planes. Aquestes entitats i la gent que les forma i les ha format són un actiu molt important del poble i no el podem desaprofitar.

Han revisat alguns dels projectes de l'anterior consistori?

Aquests dies estem acabant l'aparcament del centre cultural i la nova llar d'infants. Hem participat en l'execució i en l'elecció de detalls d'aquestes dues obres tan importants. Això ens ha absorbit molt temps. Ara toca mirar els projectes que tenim sobre la taula i mirar la viabilitat dels projectes i com els farem.

En quins projectes treballen?

Tenim sobre la taula dos projectes importants. Per una banda, la urbanització del carrer de Can Bagué i del carrer del Pla. Per poder tirar endavant el primer, ens fan falta més ajudes econòmiques. En aquests moments, s'haurien d'aplicar unes contribucions especials massa elevades. Si no s'aconsegueix més finançament, no tirarem endavant aquest projecte. No són moments per fixar unes contribucions tan elevades als veïns. Pel que fa al carrer del Pla, és un gran projecte per al qual també fa falta més finançament extern. Estem condicionats a trobar més diners per poder-lo tirar endavant.

La variant tornarà a quedar en cartera? Mentrestant, tenen previst actuar o demanar que s'actuï a la travessera urbana?

Sí, ja hem demanat fer millores a la travessera urbana. Entenem que és molt difícil evitar accidents com el que vàrem viure fa poc. Però no obstant això es poden millorar aspectes de la seguretat d'aquesta travessera, com ara amb una millor senyalització i algunes tanques de seguretat en alguns punts, que són mesures que hem demanat.

El polígon industrial conjunt amb Sant Feliu és història. Tenen propostes per a la creació de sòl industrial?
Es va deixar perdre aquella oportunitat. Ara tenim un dèficit clar en sòl industrial. En aquests moments en la planificació urbanística hi ha zones industrials, algunes en mans de particulars. Hem de posar les condicions necessàries perquè aquestes zones industrials siguin una realitat i a les Planes tinguem una oferta de locals per a la realització d´activitats industrials, tant de petites com de mitjanes empreses.

k

L'entrevista sencera, a www.avui.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.