Administracions

administracions

La reformulació de la FES d'Olot haurà d'esperar per la llei de personal

El govern espanyol no deixa incorporar personal d'uns organismes a uns altres

La Fundació d'Estudis Superiors, a més, té compromeses subvencions

La reformulació de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (FES) haurà d'esperar com a mínim fins l'any 2013 pels compromisos de les subvencions de què és objecte i sobretot per la impossibilitat d'incorporar el personal a altres organismes de l'Ajuntament, un aspecte que és determinat per una llei del govern espanyol lligada a les mesures de contenció econòmica de les administracions. Ho va anunciar el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, en l'últim ple, responent a una pregunta del regidor socialista Jaume Mir.

Vayreda va dir que, des del punt de vista de funcionament, el director de la Fundació d'Estudis Superiors serà el responsable de l'àrea de formació de l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat (IMPC). Segons ell, el pla de treball preveu que, excepte unes jornades, la fundació mantindrà ara per ara la mateixa activitat –congressos, promoció d'estudis de grau, etc.–. Tot plegat es mantindrà així fins que es constitueixi el nou consorci comarcal de promoció econòmica, si és que s'acaba fent, que ha de fusionar l'IMPC, la Fundació Líder del Consell Comarcal de la Garrotxa i el Centre d'Empreses de les Preses.

Obres a Can Montsà

Paral·lelament, l'Ajuntament d'Olot ha aprovat el projecte de rehabilitació d'aules, de reforçament de l'estructura i de la coberta i, sobretot, d'adequació dels baixos de l'antiga fàbrica de Can Montsà, seu de la Fundació d'Estudis Superiors i de la UNED. El regidor d'Urbanisme, Miquel Àngel Zarza, ha explicat que aquests treballs, que costaran 800.000 euros, es poden dur a terme per una modificació del contracte de barris, que allarga el projecte d'intervenció integral al nucli antic subvencionat per la llei de barris. Com que el viver d'empreses del carrer Lliberada Ferrarons no té tots els despatxos ocupats, s'ha declinat construir ara per ara un nou equipament destinat a aquest mateix ús on hi havia Ca la Boera.

Les obres a Can Montsà preveuen dues actuacions. Per una banda, l'adequació dels baixos per encabir-hi algun equipament; es parla de traslladar-hi l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat –ara a lloguer al local del davant de la terminal d'autobusos que ocupa– o bé una part. Per l'altra, l'habilitació de dues aules per als estudis universitaris, que ara s'estan negociant.

LA XIFRA

0,8
milions d'euros costarà habilitar
dues aules a la FES i els baixos com a equipament públic.

LA FRASE

Les obres de Can Montsà s'emmarquen en l'esforç que està fent l'Ajuntament per optimitzar recursos
Miquel Àngel Zarza
regidor d'urbanisme de l'ajuntament d'Olot

A la comarca de la Garrotxa, tots a l'una

L'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa mantenen converses per veure si és possible crear un consorci que ha d'aplegar bona part dels ens públics que, actualment, estan duent a terme promoció econòmica a la comarca de la Garrotxa i que, en el cas de l'administració olotina, comportaria el reciclatge de l'actual Institut Municipal de Promoció de la Ciutat. Tot i la seva clara voluntat comarcal, al principi i de moment, el consorci integraria les entitats públiques de promoció econòmica al Centre d'Empreses de les Preses, a la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i a la Fundació Líder del Consell Comarcal de la Garrotxa. L'Ajuntament d'Olot es planteja, fins i tot, cedir a Turisme Garrotxa la gestió turística de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.