Administracions

administracions

Bernadas, nou alcalde de Toses amb els vots de CiU

Amb tres dels cinc vots, ha estat escollit per succeir Francesc Rossell, mort al gener

Joan Bernadas, de Convergència i Unió, és des d'anit el nou alcalde de Toses. Succeeix en el càrrec Francesc Rosell, mort ara fa un mes, als 51 anys, víctima d'una malaltia. Bernades, que era l'alcalde accidental des de l'estiu passat, va ser escollit amb els vots de tres dels cinc regidors del ple, els tres de CiU. ERC, per la seva banda, té els dos restants.

El consistori de Toses va passar de tenir quatre regidors de CiU i un d'ERC a tenir-ne tres i dos respectivament, ja que el sistema d'elecció és per llistes obertes i la federació convergent només va presentar quatre candidats. Al mateix ple d'ahir a la nit, va prendre possessió del càrrec de regidor Ventura Coch. Bernadas, que també és conseller delegat de la subàrea de Cooperació Municipal del Consell Comarcal del Ripollès, va agrair el suport dels companys de consistori i va oferir col·laboració als dos regidors d'ERC.

Rosell, l'anterior batlle, va morir el 24 de gener i era un dels veterans, tot i la seva edat, de l'escena política ripollesa. Alcalde entre el 1995 i el 2003 i des del 2007 fins al dia de la seva mort, era al consistori des del 1987 i també havia estat conseller comarcal. La seva mort va ser molt sentida. El ple va decretar tres dies de dol i el president de la Generalitat va destacar en una comunicat la vocació de servei públic de Rosell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.