Administracions

hisenda

L'Ajuntament d'Anglès tancarà el 2011 amb un endeutament del 194%

El pla d'ajust preveu uns ingressos de 300.000 euros anuals a partir del 2015 per la revisió del cadastre

No es cobriran les baixes de treballadors

L'Ajuntament d'Anglès tancarà el 2011 amb un endeutament del 194%, i preveu haver-lo rebaixat fins al 185% a finals d'aquest any, segons va explicar el regidor d'Hisenda, Esteve Callís. El regidor hi va afegir que en els anys anteriors ja s'havia anat reduint deute –generat en bona part per la compra de l'antiga Burés, que va costar 3,5 milions–, i que es preveu que la reducció més forta de deute arribi el 2014, en què s'acostaria al 140%. Actualment, l'Ajuntament deu dotze milions a bancs i entitats diverses, i 1.720.000 euros a proveïdors, que es pagaran a través d'un crèdit ICO demanat a l'Estat.

El pla d'ajustament que va aprovar l'Ajuntament el mes passat preveu que les taxes i preus públics pugin un 3,5% el 2012. L'IBI no es pot apujar el 10% que marca l'Estat, va explicar Callís, perquè ja estan al coeficient màxim permès (1,10), i l'increment, per tant, serà del 7%. Callís hi va afegir que s'ha arribat a un acord amb els grups de l'oposició perquè es faci una revisió del cadastre, mesura que significarà que a partir del 2015 s'ingressarien 300.000 euros l'any.

No cobrir baixes

Altres mesures d'austeritat són no cobrir les baixes que hi hagi a l'Ajuntament, com ha passat recentment amb una jubilació i la baixa voluntària de la coordinadora de Joventut. L'estalvi amb aquestes baixes es calcula que serà de 30.000 euros anuals, atès que igualment s'haurà de fer la coordinació de l'àrea des del Consell Comarcal. De moment, va dir Callís, no es plantegen tocar sous. “És un pla d'ajust que costarà pair, però si es fa bé ens en podem sortir”, diu. També s'estudia fer servir biomassa com a font d'energia per a la piscina, la llar d'infants i el centre de dia.

LA XIFRA

70.000
euros
en concepte d'impost de construccions es van recaptar el 2011, respecte als 600.000 d'anys de bonança.

La nova sala de ball del casal d'avis, a punt

El deute amb una constructora va fer que les obres de la sala de ball del casal d'avis, situada en una nau de la Burés, quedessin aturades. En els últims mesos l'Ajuntament ha eixugat aquest deute (queden 23.000 euros pendents) i això permetrà obrir la sala probablement ja a finals d'aquest mes. L'empresa també està reparant la teulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona