Administracions

administracions

El Consell de la Selva vol quedar-se una part de GRS per assumir la recaptació

El president de l'ens, Salvador Balliu, va explicar després del ple d'ahir que l'operació hauria de permetre rebaixar les taxes als municipis

El Consell Comarcal de la Selva s'ha personat en la fase de liquidació en què es troba l'empresa GRS Arc Local, investigada en el cas Manga. La intenció, segons va explicar ahir el president del Consell, Salvador Balliu (CiU), és adquirir la part productiva de l'empresa a Santa Coloma de Farners (GRS té centres també a Valladolid i Figueres, entre altres ciutats) i assumir el servei de gestió i recaptació de tributs i de gestió cadastral municipal sense empreses intermediàries. Això faria possible probablement, segons Balliu, abaratir les taxes que paguen els municipis. “El Consell Comarcal de la Selva no ha de tenir beneficis, com passa amb una empresa privada, i, per tant, la idea seria abaratir taxes”, va dir Balliu. GRS tenia a Santa Coloma una trentena de persones, de les quals la meitat ja depenien del Consell. “Ens adjudicaríem la part de Santa Coloma, i els treballadors més endavant haurien de fer oposicions obertes a tothom”, va explicar Balliu.

El president del Consell va explicar, en resposta a una pregunta plantejada per Martí Nogué (PSC) en el ple que es va fer ahir, que tot just ahir havien rebut alguns informes que havien demanat sobre la gestió de GRS i no els podien haver fet arribar als grups de l'oposició amb prou celeritat.

Taxes congelades

El ple del Consell va aprovar ahir les ordenances fiscals per al 2014, que a grans trets es congelen, i en alguns casos s'incrementen segons l'IPC català (1,7%). També es van aprovar els comptes del 2012 i van prendre possessió del càrrec els dos nous consellers del grup independent, David Boguñà (regidor de Colomencs pel Canvi a Santa Coloma) i Margarita Montes, regidora de Sils pel grup Units per Sils.

LA FRASE

Ens adjudicaríem la part de Santa Coloma, i la idea és poder rebaixar les taxes als municipis
Salvador Balliu
president del consell comarcal de la Selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona