Administracions

La comarca de la Ribera presenta esmenes als pressupostos de la Generalitat

Les localitats fan una minuta de greuges comparatius i sol·licita la millora de serveis, infraestructures i dotacions

El grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes ha presentat públicament a la capital de la comarca de la Ribera Altra, una bona llista de greuges que considera que han de ser ateses als pròxims pressupostos de la Generalitat Valenciana.

Aquestes sol·licitud, han estat presentades en conferència de premsa aquest matí per Diego Gómez (regidor a Alzira i Portaveu de Compromís a la Ribera Alta), Mª. Josep Ortega (regidora a Carlet i responsable de Sectorials a Compromís) i Dimas Montiel (Coordinador del Grup Parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes).

En concret, en el camp de l'educació i la cultura, la formació i l'ocupació, a Algemesí cal construir una escola infantil de primer cicle, una biblioteca al col·legi públic Blasco Ibáñez, el pati cobert polivalent i un trinquet homologat.

També se sol·licita el trasllat i ampliació de la biblioteca municipal a Carlet a l'antic edifici de la Fundació Caixa carlet, tornar a instaurar el batxillerat nocturn a l'IES Eduard Primo i l'obertura de l'Escola d'Idiomes promesa per la consellera Maria José Català fa ara dos anys.

A Alzira cal un noou local per a la Societat Musical, la reconversió d'instal·laciions de l'antiga escola García Sanchis en un casal jove i l'assumpció per part de la Conselleria de les tres escoles infantils.

Pel que respecta a Carcaixent, s'ha de rehabilitar la Casa Soriano, posar en funcionament l'ascensor de l'escola Víctor Oroval i la construcció d'un gimnàs a l'escola Navarro Daràs.

A Castelló de la Ribera necessiten la implantació de programes professionals i l'ampliació d'instal·lacions, la concertació de convenis amb l'Ajuntament per facilitar l'accés de més persones majors i aturades als programes de formació d'adults amb les mínimes despeses i la construcció de la nova escola Severí Torres.

A Guadassuar cal recuperar i condicionar el Cano, l'església de Sant Vicent Martí i la construcció de huit aules a l'IES per substituir els barracons així com la dotació dematerail TIC per a les persones adultes.

A més d'aquestes demandes puntuals en el camp de l'educació també han estat presentades les deficiències existents en el camp de la sanitat i el consum, agricultura, pesca, alimentació i aigua, infraestructures, territori i medi ambient, justícia i benestar social, transport i dotacions personals en diversos serveis específics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona