Administracions

ADMINISTRACIONS

La finestreta única es va estenent al Pla de l'Estany

El Consell Comarcal ha començat a implementar a tots els municipis el servei, del qual Banyoles ha estat pioner a la demarcació

Després que ho fes Banyoles el mes de novembre passat –va ser la primera ciutat de la demarcació de Girona a tenir-ho–, la resta dels ajuntaments del Pla de l'Estany han començat a oferir als seus veïns la finestreta única, un servei que permet dur a terme, al mateix poble, els tràmits administratius amb l'Estat, la Generalitat i la Diputació, a més de l'Ajuntament i el Consell Comarcal. Precisament és aquest darrer ens el que ho està implementant, a través d'un conveni amb cadascun dels ajuntaments. Fins ara, l'han subscrit els consistoris de Camós, Cornellà del Terri, Serinyà i Vilademuls, i es preveu que al llarg dels pròxims mesos s'hi vagin afegint la resta dels onze municipis del Pla de l'Estany. El tràmit també es pot fer a la seu del Consell Comarcal, a can Puig de la Bellacasa de Banyoles.

Als documents tramitats mitjançant la finestreta única se'ls posa una data de registre corresponent al mateix dia en què es lliuren a l'Ajuntament o al Consell Comarcal –abans, la data que es feia constar era la del dia en què el document es rebia a l'administració de destinació– i s'envien al destinatari, com a molt tard, al cap de tres dies hàbils.

Assessorament als ajuntaments

Coincidint amb l'expansió de la finestreta única al Pla de l'Estany, el Consell Comarcal acaba de signar un conveni amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) que permetrà que l'ens comarcal doni assistència tècnica als ajuntaments en qüestions relacionades amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), de manera especial –han explicat– en l'ús de l'extranet de les administracions catalanes (Eacat), la gestió d'usuaris o la signatura electrònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia