Administracions

L'Ajuntament de Morella aconsegueix que la Generalitat li abone una part del deute

L'administració autonòmica paga 598.642 euros, però encara deu prop d'un milió

Des del consistori es veu amb preocupació que el gover de Fabra no haja reconegut més de 500.000 euros de deute i l'alcalde anuncia noves accionsdavant el Síndic de Greuges

L'Ajuntament de Morella ha aconseguit que la Generalitat Valenciana li abone part del deute que manté des de l'any 2006. L'administració autonòmica ha realitzat diverses transferències, que sumen un total de 598.642 euros, el que suposa un 40% del deute total mantingut amb el consistori.

A més, des del municipi es veu amb preocupació que no s'hagen reconegut diferents obligacions de pagament, que ascendeixen a més de 500.000 euros, i que no s'haja obtingut cap resposta als requeriments municipals realitzats a l'agost de 2013.

Per això, l'alcalde anuncia noves accions legals i davant el Síndic de Greuges per aconseguir que es reconeguen i paguen aquestes quantitats.

La major part de la quantitat abonada s'emprarà per amortitzar el préstec del Pla de Pagament a Proveïdors, al qual l'Ajuntament de Morella es va veure obligat a acollir-se per aquest deute de la Generalitat.

Aquests impagaments a l'Ajuntament de Morella han costat més de 100.000 euros en interessos als veïns de la localitat.

El primer edil morellà també veu “amb preocupació que la Generalitat encara ens deu un milió d'euros i que, d'aquesta quantitat, no ha reconegut com a obligació la meitat i que no ens done cap resposta”.

Per exemple, hi ha obres com la del Portal de Forcall o el camí de Xiva a Ortells que estan en aquesta situació. Ripollés també ha criticat “la falta d'informació en tot aquest procés, ja que en un tema tan important, la Generalitat hauria d'informar directament a l'Ajuntament de Morella de quan, quant i com pagarà”.

La quantitat que s'ha pagat en el dia d'avui correspon a diferents obligacions, com ara el Pla Confiança, una fase de les obres del carrer Blasco de Alagón, la reurbanització de Sant Julià o altres partides menors.

No obstant això, continua amb importants obligacions pendents, com ara tot el que té a veure amb el Servef, que no es paga des de 2009, o diferents subvencions.

Reivindicacions

L'Ajuntament de Morella, al costat dels veïns i veïnes de la localitat, ha reclamat en nombroses ocasions el pagament del deute de la Generalitat, a través de mocions en el ple, de cartes, de compareixences públiques i de manifestacions. Fins i tot, es va crear una Taula d'Afectats pels impagaments de la Generalitat perquè els col·lectius que patien aquesta situació uniren forces en l'exigència de pagament.

També es va portar la qüestió al Síndic de Greuges, al qual es van remetre signatures perquè sol·licitara també el pagament o diferents alcaldes de la demarcació de Castelló es van tancar a la casa dels Caragols de Castelló per exigir que s'abonaren aquestes quantitats.

Ara, les exigències continuaran, ja que el deute continua rondant el milió d'euros amb l'Ajuntament de Morella i també pateixen aquests impagaments molts col·lectius de la ciutat, com ara empresaris, agricultors, veterinaris, la Residència, Centre de Dia i d'altres. Per tot això, l'alcalde ha agraït el suport dels veïns i veïnes a l'hora d'exigir el pagament del deute i concloïa que “seguirem reivindicant i exigint el que pertany a tots els morellans i morellanes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia