Administracions

El Parlament insta el govern a fer una llei per la independència de Medinyà

El Parlament ha aprovat una moció instant el govern a redactar en paral·lel la norma i la de governs locals

L'alcalde, satisfet pel pas endavant que suposa

El Parlament de Catalunya va aprovar dijous una proposta instant el govern a presentar un projecte de llei per al reconeixement de la independència de Medinyà, municipi actualment annexionat a Sant Julià de Ramis. El grup parlamentari d'ICV-EUiA va presentar una esmena a una moció d'ERC sobre l'organització territorial, compartida posteriorment per ERC i CiU. En el text s'insta el govern a fer el projecte de llei “en el termini més breu possible i paral·lelament a la tramitació de la llei de governs locals”. La proposta es va aprovar finalment amb els vots favorables d'ICV-EUiA, ERC, CiU i el PSC.

L'opció de fer una llei específica es veu com la manera més ràpida de tirar endavant el procés d' independència. S'interpreta així en vista dels entrebancs que es preveu que posi l'Estat a la llei de governs locals promulgada per la Generalitat de Catalunya, que era, en principi, el text a partir del qual es volia fer efectiva la separació dels dos municipis. El diputat d'ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, va celebrar la decisió del Parlament i va destacar el suport unànime que rep la voluntat d'independència de Medinyà, tant des dels municipis afectats com des dels grups municipals.

D'altra banda, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, va valorar ahir la notícia molt positivament: “Es tracta d'un nou pas endavant per assolir un objectiu en el qual fa temps que treballem.” Casassa no va voler pronosticar quan s'acabarà tot el procés, i va afegir que “ara està en mans del Parlament”. Representants del consistori han mantingut diversos contactes des de fa mesos amb els grups parlamentaris i representants de la comissió d'Afers Institucionals del Parlament a fi d'estudiar el procés d'independència.

LA FRASE

Instar el govern a presentar el projecte de llei de creació del municipi de Medinyà [...] en el termini més breu possible
Text de l'esmena d'ICV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia