Administracions

El Moianès dubta de poder fer la consulta

Alguns alcaldes creuen, fins i tot, que no seran comarca durant el 2015

Si fa uns mesos semblava gairebé segur que el procés del Moianès per convertir-se en comarca anava a tota vela, ara alguns alcaldes no ho veuen tant clar. Després que el Departament de Governació els proposés fer un procés participatiu l'1 de febrer per demanar als habitants si volen ser comarca, sembla que tot plegat s'ha refredat. Els alcaldes volen plantejar algunes observacions abans de posar la qüestió a votació. Entre els alcaldes n'hi ha, com el de Collsuspina, Oriol Batlló, que no tenen clar que es converteixin en comarca aquest any, tal com s'havia assegurat.

Per la seva banda, el president del Consorci del Moianès, Dionís Guiteras, apuntava fa uns dies que hi havia massa poc temps per fer una campanya amb cara i ulls. En aquests darrers dies, els alcaldes s'han trobat dues vegades per redactar una contraproposta que dilluns faran arribar al Parlament. Ho explica l'alcalde de Collsuspina: “Volem que les condicions de fer el procés participatiu siguin clares. Per aquest motiu, en el document, els demanem que ens diguin quin ha de ser el mínim de participació, que ens deixin ser circumscripció única i també que ens expliquin què passarà si en un municipi la resposta és no.” El mateix Batlló, a títol personal, confessa que no creu que l'1 de febrer es pugui fer la consulta. “Tampoc tinc clar que el Moianès esdevingui comarca aquest any. Sembla que el govern té altres problemes més importants, tot i que el compromís suposo que hi és.” Tot i això, els alcaldes es continuen mostrant “oberts i disposats a fer la consulta”.

En l'última reunió es va fer una pinzellada a l'estat del Consorci del Moianès, que s'ha vist obligat a tancar gairebé tots els serveis en espera d'adscriure's a la Diputació de Barcelona, tal com demana la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, impulsada pel PP. Batlló afirma que “els tècnics hi estan treballant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona