Administracions

L'oposició tornarà a estar representada a Fisersa

El govern ‘sociovergent' de Figueres canvia els estatuts de l'empresa municipal de serveis i amplia de 13 a 17 els membres del seu consell

El socialista Pere Casellas s'hi incorpora com a vicepresident

El govern de Figueres (CiU i el PSC) va presentar ahir els canvis a l'empresa municipal de serveis Fisersa. El més destacat és que tots els grups municipals tornaran a estar oficialment en el consell d'administració, després que el gener del 2013 es canviessin els estatuts i es deixés fora ERC, ICV i la CUP, coincidint amb l'entrada de l'Ajuntament de Vilafant. L''oposició va tornar a assistir al consell d'administració a partir de l'abril del 2014, però només com a convidada. Ara s'amplia de 13 a 17 el nombre de membres del consell i es mantenen els perfils professionals.

L'anunci el van fer l'alcaldessa i presidenta de Fisersa, Marta Felip, el regidor i conseller delegat, Manuel Toro, i el nou vicepresident, Pere Casellas. Aquest serà un dels altres canvis que passarà pel ple de setembre (havia de passar pel d'aquesta setmana però no s'hi ha estat a temps). Casellas, en el càrrec de vicepresident, substituirà Marta Felip en el càrrec quan ella no pugui. De fet, tant Marta Felip com Pere Casellas van explicar que aquest canvi s'ha dut a terme per fer visible la nova composició del govern. “És més un canvi polític”, va dir Marta Felip, que hi va afegir que les decisions les prenen “entre els tres”. Pere Casellas també es va pronunciar en el mateix sentit.

Manuel Toro va explicar que la modificació a l'empresa que s'encarrega de l'aigua, el transport, el clavegueram i la zona blava també afecta altres àmbits. Un d'ells és l'adaptació a la nova normativa de societat de capital, i també hi haurà canvis en la mecànica de contractació. Al setembre es nomenarà un consell d'administració provisional perquè es calcula que els canvis anunciats ahir no seran efectius fins d'aquí a cinc mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia