Administracions

L'alcalde de Premià de Dalt dóna una part del sou als refugiats

S'hi aportaran uns 6.500 euros i la retribució anual del batlle seran uns 37.000 euros bruts

La intenció és que aquesta partida sigui anual i es destini “a finalitats socials”

L'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (CiU), ha decidit donar una part del seu sou com a batlle a les persones refugiades que fugen del conflicte sirià. La proposta, votada a favor pel govern (CiU i ERC) i el PP –a l'oposició– suposarà que l'Ajuntament hi destini uns 6.500 euros, cosa que significa una reducció de sou d'un 15%, aproximadament. Així, dels 44.000 euros bruts anuals que cobrava fins ara, passarà a cobrar uns 37.000 euros anuals bruts. Segons va afirmar el mateix alcalde, aquest import se cedirà de manera anual “a finalitats socials”. “Veient la situació dels refugiats crec que puc fer el gest de destinar una part del sou a aquest drama”, va manifestar Triadó.

L'alcalde, però, va argumentar aquesta decisió assegurant que “s'ha pres perquè primer s'ha assegurat que la partida d'ajudes socials al municipi estava coberta”. A més, Triadó va assenyalar que el fet de percebre una retribució com a conseller comarcal també l'ha esperonat a “fer aquest gest”. En aquest sentit, l'alcalde va assenyalar que, tot i que també s'ha rebaixat la dedicació com a batlle del municipi, “això és només sobre el paper”. “Estic 100% compromès amb el meu poble, Premià de Dalt”, va assegurar Triadó.

Respecte a com es vehicularan aquests diners, el batlle va explicar que s'estan estudiant diverses opcions. “Poden anar directament a alguna entitat solidària que estigui actuant directament en aquesta problemàtica, o es poden quedar a l'Ajuntament per si finalment el municipi ha d'acollir alguna família de refugiats”, va dir Triadó. Aquesta decisió personal de l'alcalde de Premià de Dalt s'afegeix a la votació de tots els grups municipals, que van aprovar en el decurs del mateix ple una moció en suport de l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània.

Per la seva banda, tant el PSC com la Crida Premià de Dalt-CUP van votar en contra de la decisió de l'alcalde. “Estem completament d'acord que s'abaixi el sou i es destini als refugiats, però ja que s'ha reduït un 25% la dedicació com a alcalde també s'hauria pogut rebaixar un 25% el sou”, va manifestar la portaveu socialista a l'Ajuntament, Imma Fernández, que va justificar la posició contrària del seu grup com a “vot de protesta”. En el mateix sentit es va manifestar Carlos García (Crida Premià de Dalt-CUP). “És molt lloable destinar aquests diners al drama dels refugiats, però hi hauria d'haver una llei que obligués els consellers comarcals que també són alcaldes a rebaixar-se els honoraris”, va puntualitzar García, que va qualificar aquesta acció de l'alcalde d'“electoralista”.

LA XIFRA

15
per cent menys
és el que cobrarà ara l'alcalde de Premià de Dalt per destinar-ho a la crisi dels refugiats sirians.

LA FRASE

Veient la situació dels refugiats, puc fer el gest de destinar una part del sou a aquest drama
Josep Triadó
alcalde de premià de dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.