Administracions

S'uneixen 4 pobles per poder millorar la seva competitivitat

Argentona, Cabrera, Dosrius i Òrrius volen col·laborar en la lluita contra l'atur, la promoció econòmica, la gastronomia i el turisme, entre altres àmbits

També faran front comú per tal de poder rebre més ajudes

Aquest projecte s'ha batejat amb el nom de Riera d'Argentona

Quatre pobles del Maresme han decidit unir esforços i fer valer les seves fortaleses per anar junts i complementar-se. Es tracta d'Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius. Aquests quatre municipis van presentar fa uns dies un estudi, elaborat per l'empresa Innopro, en què posen de manifest les seves necessitats però també les oportunitats de cadascú per optimitzar-les, emprendre accions conjuntes que els permetin posar-los al mapa i adquirir més notorietat. La proposta, batejada com a Riera d'Argentona pel nexe comú entre els municipis que suposa aquest punt geogràfic, posa de manifest la necessitat d'establir sinergies en diferents àmbits i àrees com la promoció econòmica, la lluita contra l'atur, el turisme, la naturalesa o la gastronomia, entre d'altres. A més, aquesta unió de forces no amaga un altre objectiu que també és prioritari per a aquests municipis de la comarca: poder fer un front comú per reclamar ajudes o inversions d'altres administracions.

“Des de la Diputació ens demanen que ens agrupem, ja que si ens ajuntem sumem més”, explicava la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Argentona, Carolina Enrich. La tècnica va explicar que aquest estudi que ara s'ha presentat “és una definició estratègica del territori i marca les línies de treball per veure quins pobles poden assumir diversos àmbits i així poder optimitzar recursos”. En aquest sentit, Enrich va recalcar que “tothom està d'acord en la necessitat i conveniència de treballar conjuntament”. De la mateixa manera es va expressar el regidor de Promoció Econòmica d'Argentona, Salvador Casas (PSC), que va destacar “la bona predisposició per treballar per part dels 4 pobles”. “Cada municipi hi aporta les seves fortaleses”, va resumir Casas, que va recordar que “si no es tenen més de 20.000 habitants és molt difícil optar a certes ajudes”, va dir. “O treballem plegats o no ens en sortirem”, va insistir Casas. En aquest sentit, la suma dels habitants dels 4 municipis arriba fins a les 22.315 persones.

“Aprofitar punts forts”

L'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (CiU), també es va mostrar partidari de la iniciativa i va destacar: “cal aprofitar els punts forts.” En el cas de Cabrera, Mir va voler destacar el turisme i la cultura. “Som l'únic municipi dels 4 que tenim platja i, a més, tenim una bona oferta cultural de caire arqueològic”, va explicar l'alcalde cabrerenc. Mir, a més, va recalcar que aquest projecte “pot servir també per accedir a subvencions i ajudes que d'una altra manera serien més difícils d'obtenir”. L'alcalde de Cabrera de Mar també va voler mirar cap endavant i es va mostrar convençut de “poder trobar més oportunitats de cara al futur”.

Per la seva banda, l'alcalde d'Òrrius –el municipi més petit del Maresme– Jordi Rull (ERC), va destacar que “qualsevol projecte que serveixi per cohesionar el territori és important i necessari”. Tot i admetre que “és una iniciativa que encara està verda”, Rull la veu “una gran oportunitat”. En aquest sentit, l'alcalde d'Òrrius es va marcar l'objectiu d'“aprofitar els punts forts dels 4 municipis i també la proximitat per poder fer un salt qualitatiu”, va dir, i hi va afegir: “el que ara toca és posar-se a treballar.” Finalment aquest diari es va intentar posar en contacte amb l'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), però no va ser possible parlar-hi.

LA XIFRA

22.315
habitants
són la suma de les persones que viuen als quatre pobles: Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius.

LA FRASE

Cada poble hi aporta les seves fortaleses, ja que si no treballem plegats no ens en sortirem
Salvador Casas
Regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'ARgentona

Definiran les accions concretes

Després de la diagnosi, falta que els quatre pobles presentin i emprenguin les accions de manera visible. Tot i que no es preveu que aquestes surtin a la llum fins al primer trimestre de l'any que ve, sí que ja hi ha algunes idees que ja ronden pel cap dels representants polítics. Pel que fa al teixit industrial i, concretament, dels polígons, el primer tinent d'alcalde d'Argentona, Salvador Casas (PSC), va esmentar com exemple el fet que “aquests espais encara no tenen fibra òptica i es podria intercedir per resoldre aquest assumpte”. L'alcalde de Cabrera, Jordi Mir (CiU), també va parlar de polígons industrials, com una de les accions a poder materialitzar a partir del projecte Riera d'Argentona. “En aquest àmbit podem crear sinergies amb Argentona, ja que des de Cabrera volem desenvolupar el polígon industrial del Camí del Mig”, va explicar Mir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia