Constituït el consell que fins al 2019 governarà Medinyà
Està format per cinc membres que tindran les atribucions dels regidors i el suport administratiu de Sant Julià de Ramis
Els propers mesos una comissió dividirà béns i obligacions del dos pobles
El local social de Medinyà va ser la seu, ahir, de l'acte de constitució de la comissió gestora que governarà el nou municipi els propers tres anys. Es tracta d'una junta formada per cinc persones, tres de les quals hi són en nom del grup Medinyà 1972-EPM (Montse Garcia, Guillem Trias i Maria Alguacil), una per CiU (Josep Frigolé) i una altra en representació del col·lectiu pro Medinyà Independent (Josep Colom). En la constitució de la comissió també es va votar a qui recauria la presidència de la comissió, i va resultar escollida Montse Garcia. La creació de la comissió és un pas més cap a la plena normalització de Medinyà com a municipi independent, després de la segregació de Sant Julià de Ramis que es va aprovar al Parlament de Catalunya el 4 de juny de l'any passat.
L'acte de constitució de l'òrgan municipal va ser seguit en directe per unes dues-centes persones, entre autoritats i públic en general. Després de l'acte de constitució de la comissió i la presa de possessió i promesa de càrrec dels integrants, van fer parlaments l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, el regidor de Sant Julià de Ramis responsable de Medinyà, Sixte Galià, l'exalcalde de Sant Julià de Ramis Narcís Casassa, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i la nova consellera de Governació, Meritxell Borràs.
Els representants d'administracions superiors van posar-se a disposició del nou municipi per acabar de dur a terme tot el procés de segregació i la normalització de la gestió municipal. Van destacar la unitat amb què s'ha dut a terme tot el procés. Totes les parts van considerar que la segregació era una qüestió de justícia per restituir la identitat i l'autonomia a Medinyà. Amb el mateix rerefons es van expressar els tres representants de Medinyà i Sant Julià de Ramis, que en els seus discursos van transmetre l'emotivitat de l'acte pel que significava de consecució del somni de recuperar la independència de Medinyà. A més d'aquestes autoritats, a l'acte també hi van assistir el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, diputats com Roger Torrent (Junts pel Sí) i Marc Vidal (Catalunya Sí que es Pot) i el diputat al congrés, Joan Olóriz (ERC), entre d'altres.
Situació transitòria
El consell gestor s'encarregarà de governar Medinyà fins a les properes eleccions municipals, el maig del 2019. Per fer-ho, els membres tenen les atribucions habituals dels regidors. De moment, però, necessitaran el suport de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, que aprovarà per ple les decisions que prengui la comissió gestora de Medinyà. El consistori de Sant Julià de Ramis, segons s'ha acordat entre les parts, serà un simple gestor administratiu de la voluntat del govern de Medinyà, a fi de donar a les seves decisions la cobertura burocràtica i administrativa que per ara no poden dur a terme. Dos regidors de Sant Julià de Ramis, Sixte Galià i Pere Bosch (tots dos de Medinyà 1972-EPM), que de fet ja estan treballant des de l'inici del mandat per Medinyà, seran l'enllaç entre les dues administracions. En els propers mesos s'haurà de constituir una taula paritària que repartirà els béns, drets i obligacions entre Sant Julià de Ramis i Medinyà.