Administracions

Medinyà fa camí i ja té el primer pressupost propi

La comissió gestora de cinc membres va aprovar per unanimitat els comptes de 713.600 euros i les ordenances

L'alcaldessa considera que “cal tirar endavant” tot i el recurs de l'Estat al TC

El nou ajuntament de Medinyà va aprovar ahir al vespre el seu primer pressupost independent al marge de Sant Julià de Ramis, un cop la segregació del poble ha estat certificada per la Generalitat de Catalunya. Els cinc integrants de la comissió gestora van aprovar per unanimitat els deu punts de l'ordre del dia del ple extraordinari. Els dos més importants van fer referència a l'aprovació de les ordenances i taxes, en què aquest primer any s'assumeixen les de Sant Julià de Ramis, i al pressupost, que pujarà fins als 713.659 euros.

El ple també va servir per demanar a la Generalitat un secretari interventor, i també que Xaloc assumeixi el cobrament dels impostos i faci l'assistència comptable al municipi. Un punt important també és la demanda a la Generalitat perquè els ajudi a tenir una bandera municipal a través d'un expert en heràldica.

En un ple d'encara no quaranta minuts, la comissió gestora de Medinyà també va aprovar un conveni per tenir un tècnic de joventut, les franges antiincendis, un conveni per a l'esplai i un conveni de col·laboració amb la Fira del Conte. Una vintena de ciutadans van seguir aquest important ple per al municipi de Medinyà, que torna a tenir un pressupost des de l'any 1972, quan es va agregar a Sant Julià de Ramis.

Recurs a Hisenda

L'alcaldessa de Medinyà, Montse Garcia, va explicar que el municipi presentarà aquesta setmana un recurs a Hisenda per haver-los denegat el codi INE. La Generalitat ja el va presentar la setmana passada i el consistori de Sant Julià també el presentarà. Garcia va explicar que, malgrat el recurs al TC presentat per l'Estat sobre la independència de Medinyà, “cal tirar endavant” perquè el recurs no ha suspès la llei de la Generalitat. Admeten que la resolució del TC pot arribar d'aquí a dos anys i entenen que cal seguir el camí marcat com a poble independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia