Administracions

Castellví de Rosanes reforma els Àngels, barri que pertany a l'Església

L'Ajuntament urbanitzarà els carrers i hi instal·larà un enllumenat nou i el clavegueram

Les cases daten del segle XVIII i constitueixen el nucli original

El barri del Àngels es conserva com un vestigi del passat en un racó apartat de Castellví de Rosanes, una petita població de 1.800 habitants al Baix Llobregat. És, de fet, el nucli històric del municipi, amb unes cases que daten del 1750 que es van construir a l'entorn de la capella dels Àngels, l'origen de la qual es remunta al 1204. Les cases pertanyen al Bisbat de Sant Feliu perquè un mossèn les va comprar, amb els seus diners, per evitar que s'hi instal·lessin persones no afectes a l'Església. Ara estan llogades, i el consistori ha començat a restaurar la via pública per donar compliment a un conveni signat amb el Bisbat. Les obres van començar la setmana passada i consisteixen a instal·lar la xarxa de clavegueres i d'aigua potable, a pavimentar els carrers i a millorar el reg i l'enllumenat. Està previst que les obres durin quatre mesos. El consistori hi destinarà uns 113.000 euros i el Bisbat n'hi aportarà 46.600.

L'alcalde de Castellví de Rosanes, Joan Carles Almirall, explica que fa vuit anys es va decidir fer un ajuntament nou al mateix edifici que alberga el centre d'atenció primària i el casal d'avis. Part dels terrenys pertanyien al Bisbat de Sant Feliu, i es va acordar amb l'Església la cessió dels terrenys per al nou edifici consistorial a canvi de la construcció d'una rectoria perquè hi visqués el mossèn. “Va arribar la crisi i l'Ajuntament no tenia diners per construir la rectoria. L'Església va preferir que arrangéssim el barri dels Àngels, que no té ni clavegueram ni asfalt”, assenyala Almirall.

Maria Farré, membre del consell pastoral de la parròquia, explica que les set cases s'han pogut mantenir des de l'any 1750 perquè els diversos llogaters les han anat reformant. “Si no les lloguessin es malmetrien i s'han de fer esforços per mantenir l'espai públic”, diu, i destaca que les famílies que hi viuen valoren els preus més econòmics i la tranquil·litat que dóna viure enmig de la natura. El que va ser el nucli originari de Castellví de Rosanes atreu ara els veïns a l'aplec de primers d'agost a la capella dels Àngels.

LA FRASE

L'Església ha preferit que reformem el barri dels Àngels, que no té ni clavegueram ni asfalt
Joan Carles Almirall
Alcalde de Castellví de Rosanes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona