Administracions

La Generalitat al·legarà en defensa de Medinyà

El govern es persona en el recurs de l'Estat contra la creació del municipi

La Generalitat defensarà la voluntat de Medinyà de constituir-se com a municipi contra la qual ha recorregut el govern espanyol. El govern català va aprovar ahir personar-se en el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel president del govern de l'Estat contra la llei de creació del municipi de Medinyà. En les al·legacions que presentarà la Generalitat, es considera que la creació del municipi és de fet una restitució, ja que Medinyà va tenir existència autònoma fins al 1972, data en què es va incorporar al municipi limítrof de Sant Julià de Ramis mitjançant un decret.

La Generalitat posa en relleu que aquesta decisió la va prendre un consistori franquista en contra de la voluntat majoritària dels veïns. El govern també entén que Medinyà compleix amb els requeriments exigits per esdevenir municipi en tractar-se d'un nucli clarament diferenciat, amb característiques pròpies i dotat dels serveis i les infraestructures associats. D'altra banda, la Generalitat considera la decisió de l'executiu espanyol una ingerència en les seves competències.

El juny del 2015, la llei de creació del municipi de Medinyà es va aprovar per àmplia majoria del Parlament, i l'11 de març el Consell de Ministres va oposar-s'hi presentant un recurs d'inconstitucionalitat al TC. La Generalitat tenia quinze dies per personar-se al procés i presentar-hi al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia