Administracions

medi ambient

Òrrius ja és oficialment dins el Parc de la Serralada

El consorci del parc va aprovar ahir per unanimitat l'entrada del municipi

Òrrius ja és membre de ple dret del Parc de la Serralada Litoral. Ahir al migdia el consorci del parc, l'òrgan rector de l'espai natural protegit amb seu a Alella, va aprovar per unanimitat l'entrada del municipi maresmenc a dins de l'ens. Es dóna la circumstància que Òrrius era fins ara l'única població afectada per l'espai protegit del parc que no formava part del consorci. Ara, doncs, tots els municipis, tant del Maresme com del Vallès Oriental, que estan situats dins el pla d'espais d'interès natural del Parc de la Serralada Litoral ja formen part del consorci. D'aquesta manera, aquest organisme supramunicipal passa a englobar quinze poblacions de les dues comarques, a més dels respectius consells comarcals i de la Diputació i la Generalitat, que també en formen part.

El president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, Andreu Bosch, va qualificar l'entrada d'Òrrius d'“una gran notícia, ja que permetrà seguir sumant encara més esforços”. Bosch, a més, va considerar una “anomalia” el fet que fins ara el municipi més petit del Maresme no formés part del consorci del parc. Tal com va subratllar l'alcalde d'Òrrius, Jordi Rull (ERC), “pràcticament el 90% de la superfície d'Òrrius quedarà aixoplugada dins l'espai protegit”. D'aquesta manera, dels 5,57 quilòmetres quadrats que té el municipi, uns 4,95 s'inclouran en l'espai del parc. “Considerem que el consorci del parc és un ens creat per conservar l'entorn que ens estimem”, va comentar Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia