municipal
GASTRONOMIA
La Ràpita impulsa una marca de menús ecològics
Els restaurants oferiran productes agrícoles orgànics i peix i marisc de la llotja de pescadors
L'Ajuntament pretén fusionar sector primari i serveis
Fusionar el sector primari i el sector de serveis. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita impulsa la creació de la marca ecològica Eco&Mar, que utilitzaran els restaurants del municipi i garantirà que el seu menú consta exclusivament de productes agrícoles i ramaders amb el certificat de producció ecològica, i de peix i marisc de la llotja de peix rapitenca. “La idea és que la Ràpita es converteixi en un pol d'atracció del públic que busca un menú amb productes ecològics”, va explicar el tècnic del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jesús Gómez, que ahir va presentar la iniciativa en el marc d'una jornada de turisme sostenible.
L'Ajuntament i el Departament d'Agricultura treballen conjuntament en la creació de la marca Eco&Mar, que serà reconeguda oficialment. “Ja hi ha restauradors del municipi que treballen amb productors ecològics”, va assenyalar la regidora de Turisme de l'Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès. De fet, l'Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot en què participen set restauradors locals que introdueixen la salicòrnia, una alga que es produeix al Delta, a la seua cuina. “Es tracta d'unes algues amb moltes proteïnes, que afavoreixen la regeneració cel·lular”, va dir Anglès. A més, l'Ajuntament ha visitat productors ecològics de verdures, hortalisses, arròs, carn i fruita per presentar-los el seu projecte.
En el cas del peix i marisc que es ven a la llotja de la Ràpita no es pot aconseguir la certificació ecològica, segons va detallar el tècnic del Departament d'Agricultura. “Els llagostins de la Ràpita, com tot el peix de la llotja, són salvatges, no es pot controlar de què s'alimenten”, va assenyalar Gómez.
LA FRASE
Turisme sostenible
Les Terres de l'Ebre és el lloc del país on més diversitat hi ha de producció ecològica. Es conreen verdures, hortalisses i fruita, s'hi planta arròs, vinya i plantes aromàtiques i també es fa mel, carn de corder i cabrit. Segons el Departament d'Agricultura, només falten productors de carn de porc, vedella i pollastre. Amb tot, la majoria d'aquesta producció es comercialitza fora de les Terres de l'Ebre. L'Ajuntament de la Ràpita fa una aposta per aquest tipus de producció respectuosa amb el medi ambient i més saludable i impulsa el turisme sostenible. “No volem un turisme de masses”, va dir Anglès.