Urbanisme

Municipal

Malgrat amplia la rotonda de l'accés principal a l'N-II

Les obres del giratori, entre les avingudes Costa Brava i Països Catalans, obligaran a fer restriccions de trànsit durant quatre mesos i mig

Serà el doble de gran i té un cost de més de 200.000 euros

Malgrat de Mar va començar dimecres les obres d'ampliació de la principal rotonda d'accés al municipi per als vehicles provinents de la carretera N-II al barri de Can Palomeres.

El giratori, situat entre les avingudes Costa Brava i Països Catalans, serà el doble de gran i permetrà millorar tant la distribució del gran nombre de cotxes que l'utilitzen diàriament, en especial dels camions i autobusos, com la mobilitat d'una zona que està pendent de desenvolupar-se des de fa anys. El projecte preveu que la rotonda passi d'un diàmetre interior de 15 metres i un d'exterior de 31 a un de 32,60 metres i 48,60 metres respectivament. A més, l'actuació preveu ampliar a dos carrils de quatre metres d'amplada, el desplaçament del centre de la rotonda i les voreres per a vianants que envolten l'estructura. També s'aprofitaran les obres per canviar el clavegueram i l'enllumenat públic de la zona. Els treballs tenen un termini d'execució d'uns quatre mesos i mig, i un pressupost de poc més de 200.000 euros.

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), defensa la remodelació de la rotonda com una inversió “necessària per millorar les condicions de la mobilitat en un punt de trànsit intens com és aquest” i com una aposta de futur, ja que hi ha pendent el desenvolupament dels terrenys d'entrada al municipi, dels quals de moment només s'ha parcel·lat i urbanitzat una part. Precisament en aquesta zona s'havia d'aixecar la ciutat sanitària, un dels grans projectes gestats per l'alcaldessa anterior, Conxita Campoy (PSC), i que la crisi immobiliària va aturar de cop. El 2009, el projecte inicial incloïa un tanatori, el nou CAP, pisos tutelats per a gent gran amb serveis i equipaments, un geriàtric i una residència per a pacients de la Comunitat Terapèutica del Maresme. L'octubre del 2010 es va obtenir el vistiplau d'Urbanisme al nou planejament urbanístic. L'única iniciativa que avui sembla més viable és el tanatori, que gestionarà l'empresa Cabré i Junqueras.

Restriccions de trànsit

Mentre durin les obres per ampliar la rotonda, es faran un seguit de restriccions del trànsit en aquestes artèries urbanes. La més important ja s'ha posat en marxa i afecta els vehicles que volen accedir a l'N-II des de l'avinguda Països Catalans.

La policia local ha tallat la via a l'altura del carrer Joan Maragall i s'ha senyalitzat una ruta alternativa. Només hi podran entrar els cotxes dels veïns. L'empresa responsable de les obres, Constructora Manresana SL, assenyala que durant els treballs es mantindran oberts els dos sentits de circulació de l'avinguda Costa Brava, però que, a mesura que avancin les obres, s'haurà d'aplicar alguna modificació en la trajectòria.

LA FRASE

La rotonda millorarà la mobilitat i és una aposta pel futur desenvolupament de la zona
Joan Mercader (PSC)
alcalde de malgrat de mar

LA XIFRA

200.134
euros
és el pressupost del projecte de remodelació de la rotonda entre les avingudes Costa Brava i Països Catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia