Administracions

L'Ajuntament de Sant Feliu amplia la tarifació social a tots els serveis municipals

Els ciutadans es podran beneficiar d'uns preus adaptats als seus ingressos per accedir a casals i poliesportius

Un 60% de famílies paguen tarifes reduïdes a les escoles bressol

El 2012, l'Ajuntament de Sant Feliu va implantar la tarifació social als preus de les escoles bressol municipals, l'escola de música i l'atenció domiciliària a la gent gran, cosa que li ha suposat deixar d'ingressar uns 200.000 euros anuals. Aquesta mesura aparca el preu únic i l'adapta a la capacitat econòmica de les famílies. Sant Feliu s'ha convertit en un referent municipal pel que fa a la implantació de la tarifació social i ara ha decidit fer un pas més i ampliar la mesura a tots els serveis municipals, els gestioni o no l'Ajuntament.

Beneficiaris

Els usuaris d'activitats esportives i de lleure en seran els grans beneficiats, ja que moltes persones es podran acollir l'any vinent a una rebaixa en l'abonament, per exemple, del complex municipal de piscines o dels casals d'estiu. “No ho estendríem més. No té sentit aplicar-ho, per exemple, a entrades puntuals. I les taxes ja estan bonificades entre el 10% i el 50%, segons els ingressos”, assenyala la presidenta de l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, Mireia Aldana.

Un 60% de famílies s'han beneficiat de l'aplicació de la tarifació social als preus de les escoles bressol, i això significa que paguen per sota del preu inicial. El 2012 la quota mensual era de 160 euros, a la qual s'havien d'afegir 7,5 euros diaris del menjador. Ara, el 60% paguen entre 32 i 158 euros de mensualitat, mentre que el preu mínim del menjador és de 3,5 euros.

L'Ajuntament aplica els preus amb la informació que l'Agència Tributària li aporta sobre els ingressos dels beneficiaris. La regidora explica que el model actual es podrà revisar i es podran substituir els trams per la progressivitat. Ara hi ha set trams d'ingressos per calcular el que han de pagar les famílies. Això es podria substituir per un càlcul, amb una regla de tres, per adaptar la quota a la situació real dels ingressos dels demandants. “És més feina per a nosaltres, però més just per als ciutadans”, afirma Aldana.

LA XIFRA

32
euros
mensuals és el mínim que paguen les famílies per les escoles bressol respecte a un preu inicial de 160 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia