Infraestructures i serveis

Municipal

Aparcar malament a Premià pot costar uns 174 euros

El cost del servei de la grua a la ciutat s'apujarà un 8,67% de cara al 2017

L'equip de govern –CiU i el PSC– manté que el municipi té els impostos més baixos de tota la comarca del Maresme

Aparcar malament el cotxe a Premià de Mar i que se l'emporti la grua podria costar, a partir de l'any que ve, uns 174 euros. Amb vista al 2017 l'ordenança que regula el servei de la grua municipal s'apujarà un 8,67%. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Méndez (CiU), va explicar que aquest import només correspon a l'arrossegament del vehicle, ja que s'hi haurien d'afegir els diners per treure'l del dipòsit. En aquest sentit, Méndez va voler deixar clar que aquest import fixat “es basa en el cost del servei de la grua municipal per l'Ajuntament”. El titular d'Hisenda va manifestar que no en considera “desorbitat” el cost “perquè en el fons no deixa de ser una infracció que es comet”.

La resta, mantingudes

En termes generals, les ordenances fiscals de Premià de Mar pel 2017 es mantenen. D'aquesta manera el regidor d'Hisenda va destacar: “Premià de Mar té els impostos municipals més baixos de tota la comarca del Maresme”.

Pel que fa a l'impost sobre béns i immobles (IBI), aquest es manté congelat des del 2009. Méndez va explicar que amb la revisió cadastral del 2013, en què s'augmentaven els valors, s'ha anat reduint el tipus impositiu d'aquest impost “perquè la recaptació total de l'IBI sigui cada any la mateixa”. De cara a l'any que ve, el seu tipus impositiu serà del 0,82. A grans trets, el regidor d'Hisenda va definir les ordenances, taxes i impostos per l'any que ve com de “contenció”, i va destacar que es manté i s'augmenta el nombre d'alguns serveis.

Les ordenances fiscals van obtenir els vots a favor del govern en minoria –CiU i el PSC–, ERC i el PP. Per la seva banda, Crida Premianenca i ICV-EUiA hi van votar en contra i Ciutadans s'hi va abstenir.

LA FRASE

Premià de Mar té els impostos municipals més baixos de tota la comarca del Maresme
Miquel Àngel Méndez
Regidor d'Hisenda de Premià de mar

L'oposició reclama més serveis

Els grups que no van donar suport a les ordenances van reclamar, sobretot, la prestació de més serveis. La regidora de Crida Premianenca, Marina Altés, va justificar el seu vot en contra: “Es demostren les poques ganes del govern de recaptar més ingressos per poder fer més polítiques.” El portaveu de C's, Josep Maria Cano, va explicar la seva abstenció dient que “els serveis de l'Ajuntament han de ser de qualitat”. Finalment, el regidor d'ICV-EUiA, Rafael Fernández, va argumentar el vot en contra dient que “es podria adoptar la tarifació social per a alguns serveis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia