Urbanisme

Municipal

Obres de rehabilitació del nucli antic de Torà

Se substitueix el paviment i s'actualitza el clavegueram separant les aigües pluvials de les residuals

L'Institut Català del Sòl, Incasòl, ha iniciat les obres de pavimentació dels carrers del nucli antic del municipi de Torà, a la Segarra. Aquesta actuació ha estat adjudicada al Grupo Tecno-Conrad, SL, per un import de 84.142,58 euros més IVA i disposa d'un termini d'execució de cinc mesos

Els promotors del projecte són l'Ajuntament de Torà, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Institut Català del Sòl, dins el programa Reviure les velles ciutats. L'Incasòl finançarà un màxim de 105.000 euros, corresponents al 84% del pressupost, i l'Ajuntament de Torà aportarà el 16% restant.

L'actuació consisteix en la pavimentació dels carrers d'Ofrera, Sant Sebastià i part dels carrers Cap i Baix, al centre històric del municipi. Es tracta de carrers estrets que discorren en una successió de trams coberts amb porxos i trams descoberts. L'estat actual de conservació de la pavimentació existent és deficient, així com les instal·lacions dels serveis.

Les obres de rehabilitació que s'estan duent a terme preveuen la substitució de tot el paviment dels carrers inclosos en el projecte, amb la combinació de diferents tipus de pedra de Solsona i part de les pedres existents un cop netejades. Tanmateix, s'actualitzaran les xarxes de clavegueram, amb un sistema separatiu d'aigües pluvials i residuals, la d'aigua potable i la d'enllumenat.

Els carrers objecte d'aquesta actuació conformen part del nucli antic de Torà. El carrer d'Ofrera va des de la plaça del Vall a la part que limita el creixement del municipi durant els segles XVI-XVII amb el creixement dels segles XIX-XX fins a la plaça de l'Església.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona