Medi ambient

medi ambient

fira

Una vintena d'entitats formen la Fira de les Merdes

És el primer certamen que, en clau d'humor, serveix per denunciar abocadors i altres activitats que agredeixen el medi ambient i hipotequen el territori

El poble de la Figuerosa, a l'Urgell va ser dissabte l'escenari per debatre, en clau d'humor, les instal·lacions que amb la seva activitat “agredeixen el medi ambient”. Una vintena d'entitats ecologistes de tot el país s'han trobat en la primera Fira de les Merdes (FemsCat) que han organitzat la Plataforma Salvem els Plans de Conill i l'Associació el Cul de Catalunya. En la taula rodona que s'ha organitzat, s'ha parlat de les plantes de tractament de residus, abocadors i altres activitats com la ramaderia industrial que, amb el seu funcionament, asseguren que “hipotequen el territori i van en detriment de l'agricultura tradicional”.

La fira l'han organitzat l'Associació el Cul de Catalunya i la Plataforma Salvem els Plans de Conill que des de la Figuerosa lluita contra la instal·lació d'una planta de compostatge per a purins a Ossó de Sió, en un espai protegit declarat zona d'especial protecció d'aus, ZEPA i que és a pocs quilòmetres del poble.

Totes les entitats que s'hi han afegit exigeixen polítiques de gestió de residus més sostenibles. L'organització assegura que la fira se celebrarà cada any fins que s'aturi el projecte de la planta d'Ossó de Sió i s'aturi la planta de Puigverd d'Agramunt, que ja està en funcionament i que qualifiquen “d'abocador camuflat de planta de compostatge”.

Amb la trobada, coordinaran iniciatives noves per treballar junts contra aquests projectes.

A partir de l'humor, s'ha convidat a reflexionar amb l'elaboració d'un mapa amb “tifes” per assenyalar les instal·lacions que provoquen conflictes mediambientals. La fira s'ha tancat amb una performance en què el públic ha pogut “transformar” els seus residus en una xocolata de què han pogut gaudir els més petits.

LA XIFRA

20
entitats ecologistes
són les participants en la trobada i es coordinaran per treballar contra els polèmics projectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona