Els pobles i el parc natural de Montsant impulsen un projecte de participació i dinamització social

L'aposta del parc natural de Montsant i de la mancomunitat de municipis del parc d'impulsar un projecte de participació i dinamització social pretén crear espais de participació i fer més propera la gestió del parc als veïns de la zona.

Els objectius de la iniciativa són, d'una banda, «detectar el grau de coneixement real respecte a les línies d'actuació del parc» i, de l'altra, «establir un canal de comunicació mutu», segons explica la tècnica d'àrea d'ús públic, Montserrat Solà.

Són aquestes les inquietuds que es van recollir l'any passat amb l'Agenda 21 conjunta a tots els pobles del parc natural en la qual els habitants dels pobles del Montsant demanaven poder tenir un paper més actiu en l'òrgan gestor del parc.

La metodologia que s'ha aplicat en el procés de participació ciutadana, pioner a la comarca del Priorat, ha consistit, en una primera fase, a recollir les opinions que es tenen sobre el parc després de cinc anys de gestió activa. Les entrevistes i enquestes s'han dut a terme als habitants dels nou municipis que formen part de la mancomunitat: Morera de Montsant, Cabacés, Ulldemolins, Cornudella de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Bisbal de Falset, Margalef i la Figuera. En la segona fase del projecte, que s'està desenvolupat ara, s'estan realitzant en cadascun d'aquests pobles, xerrades i debats oberts a la participació de les persones i a diversos col·lectius; Solà diu que «serveixen per explicar les línies d'actuació en diferents àmbits, les competències que involucren el parc tant en la millora rural com en la conservació del patrimoni».



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona