Medi ambient

Un incendi redueix a cendra la cabana de pastor d'Estanilles

El pastor, que va passar la nit al ras, va ser atès per haver inhalat fum en intentar salvar els objectes de valor de l'interior de la cabana

Un incendi va calcinar sencera dissabte passat a la nit la cabana de pastor d'Estanilles, a la muntanya de Boldís, al Pallars Sobirà. Els Bombers, que van rebre l'avís del pastor cap a les nou del vespre, no van poder accedir amb helicòpter a la zona, de difícil accés, fins l'endemà a primera hora. El pastor va resultar il·lès, però va haver de ser atès per haver inhalat fum quan intentava salvar els objectes de valor de l'interior de la cabana. El gos i el ramat no van patir danys. Segons les primeres informacions, i tot i que la cabana estava ben aïllada, una mala combustió de la xemeneia podria haver estat la causant de l'incendi. El pastor, que havia posat l'estufa en marxa instants abans, va veure des de l'exterior com el foc s'iniciava per la planxa metàl·lica de la xemeneia, situada a la façana, i es propagava molt ràpidament, ja que la cabana era de fusta. Com a conseqüència del foc, el pastor va haver de passar la nit al ras, ja que l'incendi es va produir quan ja era fosc i en aquestes condicions els helicòpters no poden volar. La zona, a més, és de difícil accés, i el punt més proper on es poden estacionar vehicles és, segons els Bombers, a tres hores a peu. La cabana de pastor d'Estanilles formava part del programa d'actuacions de la Generalitat per prevenir els possibles danys produïts per l'ós bru. L'incendi ha tingut lloc només dos dies després de saber-se la notícia de l'atac d'un ós precisament a la ramada d'Estanilles, que va provocar la mort de dotze corders.

LA XIFRA

10
hores
va passar el pastor al ras després de l'incendi, en espera de l'helicòpter dels Bombers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona