Medi ambient

Lluita contra una plaga

No hi ha cargol poma entre Tortosa i Xerta

La CHE acaba la campanya de prospeccions i retira milers d'exemplars

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha acabat la campanya de prospeccions de cargol poma al tram final del riu Ebre, per prevenir la colonització de nous hàbitats pel mol·lusc invasor. Així, segons la CHE no s'han localitzat ni exemplars ni postes de cargol poma entre Tortosa i Xerta, mentre que la plaga continua creixent aigües avall de Tortosa.

Durant disset setmanes la CHE ha treballat en la retirada d'exemplars de cargol poma des de la vora del riu i amb una piragua des de dintre de l'Ebre. En concret, s'han retirat 6.863 exemplars adults de cargol poma i 8.509 postes. La CHE precisa que ha actuat en una zona de domini públic maritimoterrestre, que, per tant, no és de la seua competència, però que ho fa de manera coordinada amb la Generalitat per evitar que l'espècie invasora s'escampe. En aquest sentit, la CHE sosté que els camps d'arròs són el reservori de l'espècie i que la xarxa de desaigües dels arrossars és la principal font de contaminació.

D'altra banda, la CHE ha ampliat els cartells informatius sobre espècies invasores amb la instal·lació d'un cartell a l'embarcador de Tortosa i un parell més a la resclosa de l'assut de Xerta. Des del 2014, la CHE va modificar les normes de navegació entre Flix i Tortosa, per evitar la propagació de la plaga. També recorda als usuaris que la manipulació dels exemplars de cargol poma està prohibida i que no es poden fer servir com a esquer. Pel que fa a la construcció d'una barrera elèctrica al riu per evitar que el cargol remunti, continua sense data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona