Medi ambient

medi ambient

pla hidrològic

L'Ebre ja prepara la lluita contra un altre PHN del PP

Alerta a la PDE perquè la ministra de Medi Ambient anuncia “un pacte nacional de l'aigua”, quan encara no ha revisat el pla de conca

El moviment social insisteix en la necessitat d'incrementar el cabal mínim

Preocupació i alerta a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per l'anunci de la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que una de les seues prioritats serà aconseguir “un pacte nacional de l'aigua”, pas previ a l'aprovació del Plan Hidrológico Nacional (PHN). “El govern del PP mantindrà la mateixa política de l'aigua; de fet, la ministra fa una fugida endavant, perquè diu que comença a treballar un pacte nacional de l'aigua quan encara no ha revisat el pla de conca de l'Ebre”, ha manifestat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. En aquest sentit, el moviment social reclama a l'Estat que faça cas de les recomanacions del Parlament Europeu i la Comissió Europea sobre la planificació hidrològica estatal.

Amb tot, la PDE sosté que està preparada per començar una altra etapa de lluita. “Encara no s'ha acabat la batalla contra el pla hidrològic de la conca de l'Ebre i ja ens hem de preparar per frenar un transvasament cap al sud o cap al nord, a través de la interconnexió de xarxes”, ha dit Tomàs. Així, els objectius de la PDE amb vista al 2017 són aconseguir incrementar el cabal ambiental de l'Ebre, modificar el pla de conca i rebutjar qualsevol transvasament. I, al marge de l'estratègia jurídica empresa, amb un recurs contra el pla de conca al Suprem i l'europea per tal que les institucions comunitàries forcen l'Estat a modificar el pla de conca, la PDE no descarta convocar més mobilitzacions el 2017. “Hem d'assegurar-nos que tot el país té clar que és imprescindible la defensa del cabal ambiental per al manteniment del Delta i el conjunt de les Terres de l'Ebre”, ha explicat el portaveu de la PDE. El cabal ambiental previst en el pla de conca no arriba als 100 metres cúbics per segon la major part de l'any.

Més sediments

La PDE, juntament amb altres entitats com ara SEO/BirdLife i Ecologistes en Acció, ha fet una moció que reclama l'elaboració d'un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l'Ebre. La moció, que haurà de ser aprovada pels ajuntaments, insta el govern de l'Estat a destinar una partida el 2017 a elaborar aquest pla, així com a un projecte pilot de transferència de sediments des de Mequinensa, Riba-roja i Flix fins al Delta. També proposa que es revisen les concessions a les hidroelèctriques.

LA FRASE

No hem superat la fase del pla de conca i ja ens hem de preparar per lluitar contra el PHN
Manolo Tomàs
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona