El futur parc de les muntanyes de Prades, encallat tres anys després de ser anunciat

El conseller va assegurar ahir que el projecte és «en la recta final», tot i que els municipis hi admeten entrebancs

«Estem acabant els treballs tècnics i aviat ho portarem a la gestió del govern perquè pugui ser aprovat», va sintetitzar ahir a Vimbodí i Poblet el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en relació amb el futur parc de les muntanyes de Prades. El conseller va assistir als actes commemoratius dels 25 anys del PNIN al monestir de Poblet.

Abans, el delegat al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, en unes declaracions a El Punt sobre en quin punt estava la tramitació del parc natural de les muntanyes de Prades va donar més detalls i va manifestar: «En un punt en què m'agradaria haver avançat més; al Montsant ja hem adjudicat la seu, però aquest va més lent, ho he de reconèixer, per la situació econòmica en què ens trobem. Quan tinguem més recursos podrem avançar més. Hi ha hagut el diàleg suficient amb els ajuntaments, fa tres anys que hi treballem, sabem el que volen, i arribar a conclusions consensuades no ha de suposar cap obstacle. El problema ara és disposar de la dotació suficient: seria molt fàcil decretar que ja funciona, amb els continguts que hem anat parlant, però si no hem de començar a actuar de manera decidida, amb tota la promoció i el que requereix un parc natural, pensem que val més la pena esperar.» De moment els alcaldes dels municipis que formen part de la serralada de Prades: Alcover, Alforja, Arbolí, Capafonts, Cornudella de Montsant, el Vilosell, l'Albiol, l'Aleixar, la Febró, la Pobla de Cérvoles, la Riba, la Selva del Camp, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Mont-ral, Prades, Ulldemolins, Vallclara, Vilanova de Prades, Vilaverd, Vimbodí i Vilaplana, resten a l'expectativa perquè no han rebut cap informació de nou, ni cap resposta a les propostes i al·legacions que havien fet; aquestes continuen sobre la taula, pendents d'una propera reunió en la qual se'ls informi.

L'alcalde de Prades, Santiago Pons, indicava que la declaració de parc per a les muntanyes de Prades «ha de ser tot dins d'una zona de paratge natural», però es mostra reticent al fet que hi figuri la denominació de «boscos de Poblet» ja que això crea «desequilibris» i reclama a canvi les al·legacions que es van fer per escrit.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, diu que es troba amb les mateixes dificultats que els pobles de dalt la serralada quant a les reivindicacions que es demanaven a l'hora de posar en marxa el projecte, però fent esment a l'actual situació econòmica. Des del PNIN, va assegurar, «seguim treballant per dotar el PNIN de la màxima autoritat».

L'alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau, també mostrava les seves retinències a la posada en marxa «per tal com està la situació econòmica i la quimera que ha originat des d'un principi».



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona