Més de 300 persones firmen les al·legacions contra la planta de tractament de terres d'Ullastrell

ERC acusa l'equip de govern «d'autoritari» perquè rebutja el diàleg polític

En l'escrit col·lectiu d'al·legacions, es demana que no s'implanti aquesta instal·lació. Els signants ho argumenten recordant que la planta estarà a tocar del camí del Bolet, que s'utilitza habitualment per passejar i fer esport. La pols que aixecarà la planta i els agents tòxics descrits en el projecte perjudicaran la salut dels veïns. També assenyalen que aquesta mateixa pols es dipositarà inevitablement sobre tots els conreus i horts propers a la instal·lació. A més, es perdrà qualitat de l'aire i hi haurà un problema addicional per als malalts respiratoris o amb al·lèrgies. Així mateix, defensen que es desprendran pudors que el vent s'encarregarà de fer arribar a les cases més properes.

En aquesta al·legació es recorda que en l'avanç del POUM presentat per aquest consistori no es reflectia aquest tipus d'activitat a la zona projectada. En aquest sentit, sostenen que és més adient per a un polígon industrial. També al·leguen que l'augment de trànsit de camions per la carretera BV-1203 que passa pel mig del poble pot suposar una gran molèstia. En darrer lloc, asseguren que el projecte està en contraposició amb la idea de poble no industrialitzat que molts dels seus habitants tenen d'Ullastrell.

Més cartes de CiU i UGO

El grup municipal d'ERC ha elaborat un document d'al·legacions, argumentat tècnicament per més de set tècnics, que serà enviat al Departament d'Agricultura, l'Agència Catalana de Residus, el servei de Vies Locals de la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Els republicans consideren que cal un debat polític sobre la planta. Per això han criticat les mostres d'«autoritarisme» de l'equip del govern. De fet, atesa la situació tensa que està vivint Ullastrell, ERC va fer arribar una carta a CiU per tenir una trobada i parlar de la planta de tractament de terres i l'apujada d'impostos. L'objectiu era fer un plantejament comú per a l'economia del municipi. «Creiem que no érem nosaltres els qui havíem d'arrencar aquest diàleg, però també sabem que aquesta situació actual no beneficia a ningú», va subratllar el regidor d'ERC, Joan Ballbè. CiU, però, ha rebutjat la proposta. «Això ens indigna, perquè és una mostra de poques intencions de diàleg i de les ganes d'imposar les coses a qualsevol preu malgrat que puguin perjudicar i el poble no les vulgui», va concloure Ballbè.

L'estratègia de CiU i UGO és continuar enviant cartes als veïns per criticar ERC i el PSC. En l'últim escrit, acusen Ballbè de «contaminar amb mentides i demagògia». L'equip de govern reitera que socialistes i republicans han encès la població i han posat al davant d'Ullastrell els seus interessos polítics.

Rodó va indicar que no s'ha rebutjat l'oferta de diàleg d'ERC. Això sí, l'alcalde va afegir que cal esperar que passi aquest «mal ambient» que hi ha perquè el resultat de la trobada sigui positiu. «Rebaixar la tensió és cosa de tots», va retreure Rodó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.