Medi ambient

oci

seguretat

Acord institucional per millorar la regulació dels accessos a Mont-rebei

La posada en marxa d'una web que informi en temps real del nivell d'ocupació és una de les accions que han de garantir la seguretat dels visitants del congost

Alcaldes dels municipis de l'entorn del congost de Mont-rebei, tant de la zona de Lleida com d'Osca, van acordar en una reunió que van fer dilluns millorar la regulació dels accessos, dels aparcaments i de les visites al congost amb l'objectiu de garantir la seguretat i donar resposta a les necessitats detectades pels visitants d'aquest paratge natural, que han augmentat de forma considerable en els darrers anys.

Una de les accions més destacades serà la posada en marxa d'una pàgina web a través de la qual es podrà reservar la visita a Mont-rebei sense que això suposi cap cost addicional per a l'usuari. D'aquesta manera s'evitaran aglomeracions i es podran distribuir millor les visites en altres moments de menys afluència. Un estudi tècnic conclou que en algun moment puntual de l'any s'arriben a superar les 2.000 visites.

En la reunió, que es va dur a terme al poble d'Alsamora, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, i en què també van participar els presidents de les diputacions de Lleida i Osca, Joan Reñé i Miguel Gracia, respectivament, així com representants de les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i la Ribagorça, també es va acordar iniciar els tràmits per a la creació d'una mancomunitat que s'encarregui de la gestió de temes comuns que afecten les comarques de l'entorn del congost, com per exemple l'ús dels camins públics.

A banda de la possibilitat de fer la reserva en línia, també s'ha acordat regular els accessos i aparcaments a través de diverses propostes per conciliar la pràctica esportiva i turística a l'entorn natural, mantenint el respecte cap al medi. En aquest sentit, es desenvoluparan accions concretes, com ara informar en temps real a través de la web del nivell d'ocupació i les places lliures que queden en cadascun dels aparcaments que donen accés al congost de Mont-rebei, que són els de la Masieta, Montfalcó i la Pertusa.

En la reunió també es va acordar iniciar els tràmits per posar en marxa una mancomunitat que s'encarregui de la gestió de temes d'interès conjunt com ara l'ús dels camins públics. De moment, es regularitzarà un conveni administratiu entre les diferents administracions interessades, tant dels municipis afectats com de les comarques i diputacions, a més de la Fundació La Pedrera.

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha destacat “la sensibilitat de totes les parts per aconseguir acords i poder treballar per al desenvolupament d'aquesta zona, comuna a les províncies de Lleida i Osca”, generant accions i activitat “que propiciïn que la gent pugui treballar i viure en aquests petits pobles”, ha manifestat.

LA XIFRA

2.000
persones
visiten Mont-rebei en determinats dies de l'any, un fet que posa en perill la seguretat dels senderistes.

LA FRASE

L'acord propicia que la gent pugui treballar i viure en aquesta zona comuna entre Lleida i Osca
Jordi Navarra
alcalde de sant esteve de la sarga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona