Multen un veí de la Torre de Fontaubella acusat de caçar fent ús de trossos de carn enverinats

Una sentència del jutjat penal número 1 de Reus condemna un veí de la Torre de Fontaubella al pagament d'una multa de 1.200 euros com a responsable d'un delicte contra la fauna, així com a la prohibició de caçar o pescar durant al termini d'un any. Segons es considera provat, el passat 7 de juliol de 2007 l'acusat va col·locar en un camí proper a la seva finca diversos trossos de carn de pollastre enverinats amb un insecticida denominat Keyvin 85 –en l'informe pericial es recull que aquest insecticida conté una substància que esdevé tòxica per ingestió, inhalació o absorció cutània–. L'home, a més a més, va instal·lar uns llaços de caça, si bé també és un mètode prohibit.

El mateix dia, una veïna del poble va sortir a passejar amb els seus gossos, que van resultar intoxicats en ingerir la carn que havia estat deixada a l'exterior pel processat. Un dels animals, a part, va quedar atrapat en un dels llaços d'acer, si bé no va tenir lesions. L'amo dels gossos va reclamar una indemnització pels costos del veterinari que els va haver de tractar per culpa d'aquests fets, que van ascendir a 207 euros. Un tercer afectat va ser un altre ciutadà del municipi, qui estava a la zona fent una batuda de caça de porc senglar amb els seus dotze gossos. L'endemà, un dels animals va morir a conseqüència d'haver menjat la carn enverinada, mentre que dos gossos més es van posar malalts. Com en el primer cas, el perjudicat va exigir 109 euros pels costos del veterinari. Amb tot, l'acusat va ser sorprès el 21 de juliol de 2007 pels agents rurals mentre estava retirant els llaços de caça, i aleshores va reconèixer els fets. A part de la multa, en concepte de responsabilitat civil, l'home ja ha indemnitzat els denunciants amb la quantitat econòmica que li reclamaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.