Medi ambient

Poda d'arbrat “sostenible” a Sant Hilari

L'Ajuntament actua en uns dos-cents arbres i en tala sis per mal estat

L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm, del Partit Independent de les Guilleries (PIG), completarà a principis de la setmana que ve els treballs de poda d'arbres del poble. Segons indica el regidor de Medi Ambient, Jordi Rotllant, el consistori intervindrà en uns dos-cents exemplars i n'ha talat sis per mal estat (dos al carrer Gaudí, dos a la carretera d'Arbúcies, un al carrer Sant Josep i un al Busquets i Punset).

El regidor hilarienc considera que l'Ajuntament ha canviat el sistema de poda perquè sigui “més sostenible econòmicament i des del punt de vista del medi ambient”. Anys enrere es feia una poda “de gran volum” cada dos anys i es contractava una empresa. Ara es faran retocs “quan sigui necessari; com menys poda, més sana està la planta”. S'intenta –diu Rotllant– “no agredir la planta, cosa que faria que hi hagués cavitats i punts dèbils, origen d'infecció i de plagues”. A l'hora de podar, el consistori ha tingut el suport tècnic del biòleg Josep Selga, que va inspeccionar els arbres el 25 de gener.

Molèsties als veïns

En algun cas, Rotllant admet que han actuat a instàncies dels veïns, que consideraven que els arbres els molestaven –hi ha hagut una vintena de casos d'aquest tipus–. Membres de la brigada municipal, amb el suport d'una plataforma elevadora, que ha estat llogada al preu d'uns 560 euros, treballen des del dilluns 6 amb la intenció “de tenir un arbrat més saludable”, conclou l'edil de Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia