CiU presenta una proposició de llei per «blindar» les festes amb bous

El grup parlamentari de CiU ha presentat una proposició de llei perquè es preservin les festes populars que es fan amb bous a Catalunya. Els diputats ebrencs de CiU al Parlament, Xavier Pallarès i Francesc Sancho, van explicar ahir el contingut de la proposició, que va ser registrada dimarts, i la van desvinculat de la iniciativa legislativa popular antitaurina en què es demana que es prohibeixin les curses de braus a Catalunya. Els diputats confien que la proposta tirarà endavant, ja que el que fa és traduir el manual de bones pràctiques consensuat des del territori en llei. Així, el diputat de CiU i alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho, va assegurar que la iniciativa té la voluntat política de transformar el manual de bones pràctiques en llei per «blindar» les festes amb bous. «Volem que quedi fora de qualsevol discussió política, i el fet de donar-hi rang de llei preserva les festes amb bous a Catalunya, garanteix la tradició i dóna seguretat jurídica als ajuntaments», va manifestar.

Els diputats van fer una crida a tots els grups a presentar esmenes per potenciar la llei, i van assegurar que han decidit impulsar ells la llei. Sancho va dir que els «tocava fer-ho» ja que ningú no els ho impedeix, i va recordar les diferents sensibilitats respecte al tema que hi pot haver en altres formacions polítiques. CiU assegura que ha optat per prendre la iniciativa en veure que el govern no té intenció de fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.