Medi ambient

Tres quartes parts dels residus retirats al Delta són plàstics

La brossa no torna sola a casa. Amb aquest eslògan el Parc Natural del Delta de l'Ebre vol conscienciar la ciutadania sobre les conseqüències de deixar la brossa escampada. Només l'any passat, es van recollir 8,6 tones de brossa. Tres quartes parts eren plàstics. “El plàstic va lligat als nostres hàbits, al nostre consum”, alerta el regidor de Medi Ambient de Sant Carles de la Ràpita, Carlos Sanchís.

En aquest context, el parc natural i l'associació de voluntaris han convocat de nou una gran recollida de brossa en platges i espais naturals dels set municipis del Delta, en la línia engegada el 2015 d'implicar institucions i actors socioeconòmics en la neteja del Delta.

La platja Arenal de l'Ampolla, els espais periurbans de Camarles, el Camí del Xoperal de l'ermita de l'Aldea i les platges de l'Eucaliptus, del Trabucador, del Serrallo i de Riumar seran alguns espais on s'actuarà.

L'associació de voluntaris del Parc Natural del Delta de l'Ebre també encoratja els ajuntaments i les guinguetes de platja a fer servir gots reutilitzables en els seus actes festius. És tal la quantitat de plàstic que es troba al Delta que una empresa francesa s'ha interessat a reciclar els envasos que es recullin aquest diumenge.

En el marc de la campanya Per un Delta net, la biblioteca de Sant Jaume d'Enveja acollirà demà al vespre una taula rodona amb el sector de la caça, la pesca, l'agricultura i el turisme.Moderada pel tècnic del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Xavier Abril, la iniciativa debatrà sobre la presència de la brossa en els diferents ambients naturals i humanitzats del Delta i com es pot actuar per frenar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona