Medi ambient

medi ambient

ERC i el PDeCat a les Borges Blanques es creuen dures acusacions sobre Tracjusa

L'alcalde, Enric Mir, diu que els republicans tenen “mala consciència”

ERC li reclama l'informe de qualitat ambiental que “s'apropia i oculta” als ciutadans

Les discrepàncies entre el grup municipal d'Esquerra Republicana i el govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques –amb majoria absoluta del PDeCat– arran del conflicte pel projecte de reobertura de Tracjusa pugen de to.

Mitjançant una nota de premsa del consistori, fa uns dies l'alcalde, Enric Mir, acusava els republicans de “confondre la població i promoure campanyes de difamació”, amb “mentides” per “ocultar” que quan ERC era als governs de Juneda i les Borges va autoritzar l'obertura de les plantes de Tracjusa i General d'Olis. Els republicans han respost remarcant que aquestes obertures “van tenir el suport de totes les formacions, inclosa CiU, perquè usaven gas natural” i no pas la crema de residus urbans com a combustible, tal com planteja l'actual i polèmic projecte.

General d'Olis

ERC també ha exigit al govern borgenc tenir accés a l'estudi sobre la qualitat ambiental encarregat per l'Ajuntament a la Universitat de Barcelona “a contracor i per una forta pressió social per fer front al projecte d'una planta de biomassa a Juneda, impulsada pel mateix promotor que avui vol cremar brossa a Tracjusa”. Els republicans consideren que l'alcalde “s'apropia i oculta a l'opinió pública l'informe”.

Per la seva banda, Enric Mir reitera que no el fa públic per “tenir un potent element per pressionar General d'Olis a corregir les seves irregularitats, però l'hem portat a l'Oficina de Gestió Ambiental ”. I recorda que va denunciar-les a la fiscalia en lloc de “fer la vista grossa com feia el govern d'ERC”. Aquesta empresa ha recorregut la denúncia presentada i, de moment arxivada, contra l'alcalde. General d'Olis té pendent enderrocar una ampliació il·legal, però ERC considera que l'arxivament “podria tenir relació amb el fet que el proper pla urbanístic promou la legalització de l'ampliació”.

LA FRASE

Demanem a ERC que deixi de mentir, d'actuar amb hipocresia i de difamar
Enric Mir
ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES (PdECat)

“Exigim una solució a la conselleria”

El govern borgenc assegura: “Al contrari del que afirmen els republicans, al PDeCat no estem a favor de la crema de residus urbans i demanem a la conselleria d'Agricultura, liderada per ERC, una solució alternativa que permeti preservar la qualitat ambiental”. ERC considera que Mir vol “disfressar el suport explícit del PDeCat a la incineració en les plantes de purins, materialitzat al Parlament, on es van aliar amb el PP i C's”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona