El Parlament Europeu assegura que el pont del Foix respecta el medi ambient

La comissió de Peticions del Parlament Europeu va desestimar l'1 d'octubre passat la petició de l'entitat ecologista Fauna de Cubelles sobre l'incompliment de la directiva comunitària sobre hàbitats i ocells en la construcció del pont del riu Foix, segons informa l'Ajuntament de Cubelles. En la petició, avalada per 2.720 signatures, es denunciava que la construcció del pont al riu Foix, inclòs en una àrea Natura 2000, afectava directament nou hàbitats d'interès comunitari. Fauna de Cubelles reivindicava que el pont es construís a l'avinguda Onze de Setembre.

El Parlament Europeu, a través de la representant de la comissió executiva Isabel Lourenco de Faria, va rebutjar la proposta perquè «la comissió considera que les condicions de la directiva hàbitat s'han respectat i que no hi ha una infracció de la legislació». El Parlament ha requerit, al llarg de la tramitació de la petició, diversos «documents de les autoritats competents, que indiquen que es va avaluar l'impacte del projecte, amb la conclusió que no comprometia la integritat de l'àrea».

El govern municipal de Cubelles (PSC, CiU i ICV) ha valorat «positivament» aquesta decisió, i destaca que era previsible tenint en compte que «s'ha estat molt escrupolós en el compliment de les especificacions i en el seguiment de l'obra que demanava el Departament de Medi Ambient de la Generalitat» a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.