La Generalitat invertirà 48 milions en actuacions de canalització i abastiment d'aigua a la demarcació

El Baix Empordà és on es farà el gros de les actuacions per valor de 27,7 milions

El tall més gros del pastís de les inversions de l'ACA del 2010 se l'ha quedat el Baix Empordà. Només Calonge i Castell-Platja d'Aro ja acumulen una inversió de cap a 16 milions d'euros. A Calonge, l'endegament de la riera costarà a la Generalitat cap a 10 milions d'euros i la del rec Madral, cap a 824.000. En aquest mateix punt, l'ACA preveu la substitució d'un tram de canonada entre Platja d'Aro i Calonge fins a l'ETAP de Torrent de la canonada que dóna abastament a la Costa Brava, una obra que costarà cap a 2,5 milions. Una quantitat més o menys semblant (2,2 milions) al que costarà l'endegament del tram final del Ridaura.

A Montfullà, 11,1 milions

També al Baix Empordà, el desdoblament de l'ETAP de Montfullà costarà a l'ACA cap a 5,9 milions d'euros. En aquest mateix punt, la substitució d'una canonada entre el pasteral i l'ETAP de Montfullà està fixada en 5,2 milions.

Per altra banda, l'estació depuradora de Fontanilles costarà 20.000 euros, els col·lectors d'Ultramort cap a 17.000 i l'ampliació de l'estació depuradora de la Bisbal té un cost de 8.258 euros.

Pel que fa a l'Alt Empordà, a Peralada, s'hi construiran més captacions de recursos subterranis (2,9 milions), el farà el transvasament del rec Susanna al Manol a Figueres (1,1 milions), es faran uns col·lectors en alta al Far d'Empordà (285.000 euros). També a Figueres, s'hi ampliarà l'estació depuradora d'aigües residuals (141.327 euros) i a Castelló d'Empúries es restaurarà l'estany de Tec.

Cap a 13 milions per a la Selva

La Selva és una de les altres comarques que ha rebut una bona injecció de diners de la Generalitat. Aquesta hi té previst invertir 7,6 milions d'euros per millorar-ne l'abastament pel que fa a les connexions Ter-Llobregat. Així mateix, s'ha pressupostat l'ampliació de la dessaladora de la Tordera (2,7 milions d'euros), una actuació al ramal d'Hostalric (1,1 milions) i la redacció del projecte d'obra per a la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lectors de Can Fornaca, al tram de Riudarenes (753.778 euros). A la resta del territori, al Gironès, s'hi preveuen captacions de recursos subterranis per a l'abastiment a Pont de Molins, Girona, Bescanó i Anglès (613.000 euros). També al Gironès, hi haurà una aportació del cabal de l'EDAR de Girona pel reg al baix Ter (67.622 euros). Al Ripollès, s'hi ampliarà l'EDAR de Ribes de Freser (869.096 euros) i es restituirà del medi de l'entorn fluvial de l'aprofitament hidroelèctric a Riutort i Favert, a Molló (40.000 euros). Al Pla de l'Estany, s'hi farà una digestió anaeròbica a l'estació depuradora de Banyoles (82.419 euros). A la Cerdanya, s'hi farà una actuació a col·lectors a Fontanals de Cer (30.750 euros). A la Garrotxa, s'invertiran 85.000 euros en l'EDAR i els col·lectors de a la Vall d'en Bas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona