La navegació amb piragua es consolida com oferta turística de les Terres de l'Ebre

Disminueix la demanda de recorreguts pel riu amb embarcació de motor

La temporada de navegació pel tram català de l'Ebre va tancar-se a principi de novembre. Segons les dades facilitades per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), enguany s'ha incrementat un 58% el nombre de piragües que han navegat pel riu, un augment que l'ens responsable de la navegació fluvial atribueix a l'edició de la guia de rutes fluvials Vogant pel riu, deixa't portar per l'Ebre, que ha editat i difós entre diferents àmbits turístics i esportius. És per això que l'Idece fa un balanç positiu de la temporada 2009, i més tenint en compte la situació de crisi econòmica que també ha afectat el sector turístic. A més, aquest increment de les embarcacions sense motor, que han arribat a les 6.792, permet afirmar a l'Idece que s'està consolidant una oferta turística més de les Terres de l'Ebre.

Per contra, les embarcacions de motor han disminuït, s'han quedat en 2.427. Un dels motius d'aquesta davallada és que el servei que ofereix el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre (amb trajectes entre Miravet i Móra d'Ebre i Móra d'Ebre i Ascó) no es va posar en funcionament fins al juny, mentre que altres anys havia entrat en servei per Setmana Santa. També ha baixat la demanda de viatges del Benifalletenc.

Pel que fa al nombre d'embarcacions que han passat per la resclosa de Xerta (que és accionada per la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre), ha crescut un 16%, de les 799 de l'any anterior s'ha passat a les 928 aquesta temporada de navegació. En aquest sentit, l'Idece considera que la resclosa també s'ha convertit en un actiu turístic.

Pel que fa a la temporada de navegació del 2010, començarà a l'abril i està previst que entre en funcionament el llagut turístic, amb capacitat per 40 passatgers i que tindrà la base a Miravet.

Campanya complicada per les algues

L'Idece va començar el mes de juny, dos mesos després de l'inici de la temporada de navegació fluvial, la neteja de macròfits al riu Ebre. Les plantes aquàtiques van proliferar aquest estiu i van complicar la campanya, ja que s'enganxen a les hèlixs de les embarcacions i entorpeixen la navegació. El fet que l'aigua de l'Ebre sigui cada vegada més clara afavoreix el creixement de macròfits, ja que reben més radiació solar. L'Idece disposa d'una embarcació que s'encarrega de tallar i retirar del riu les plantes aquàtiques durant la campanya de navegació; amb tot, la proliferació d'algues és un dels motius que fa que cada temporada disminueixi el nombre d'embarcacions a motor que naveguen pel tram català de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.