Comencen a retirar cargols poma de les 3.200 hectàrees d'arrossar assecades

Es contracta una brigada d'urgència per fer els treballs amb l'objectiu de frenar la plaga al Delta

Tot i que de moment s'ha aprovat assecar una superfície de 3.200 hectàrees d'arrossar dels termes municipals de l'Aldea, Camarles, Deltebre i l'Ampolla, Agricultura està pendent de rebre l'autorització per assecar 800 hectàrees més, és a dir, que de les 22.000 hectàrees d'arrossar del delta de l'Ebre, 4.000 quedaran eixutes abans del que estava previst. Concretament s'està actuant en una zona de 2 quilòmetres d'amplada i 8 de llargada, compresa entre la vora del riu i la badia del Fangar i que afecta un miler de propietaris. «La brigada duu a terme la recollida dels adults i la seua destrucció», ha explicat el director dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya. Amb aquesta actuació es pretén frenar l'expansió de la plaga, tot i que caldrà repetir-ho els pròxims anys. «Els tècnics han comprovat que amb una temperatura per sota de cinc graus els adults es moren i amb menys de quinze graus deixen de reproduir-se», ha dit Espanya. La retirada d'exemplars s'afegeix a la neteja de vegetació en un tram d'1,7 quilòmetres de la riba esquerra de l'Ebre realitzada per Medi Ambient.

Pla d'ocupació

La brigada que s'ha contractat d'urgència per dur a terme la retirada d'exemplars de cargol poma serà substituïda per personal d'un pla d'ocupació, aprovat pel Departament de Treball, a final de mes. En total seran 12 persones més un encarregat els que executaran els tres mesos següents els treballs per frenar la plaga que amenaça el delta de l'Ebre. El cargol poma és una espècie originària d'Amèrica del Sud, que es va detectar per primera vegada l'estiu passat al Delta, on afecta una quarta part de l'hemidelta esquerre, des de l'ermita de l'Aldea fins al Fangar, seguint el traçat de la sèquia Mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona