Medi ambient

La CUP vol girar contra la MAT el judici pels fets de Fellines

Els activistes contra la MAT van celebrar ahir a Bordils un acte de suport als encausats per les protestes de fa tres anys

Critiquen que la Generalitat faci d'acusació al costat de Red Eléctrica

El diputat de la CUP i advocat d'alguns activistes encausats per les protestes de fa tres anys contra la MAT a Fellines, Benet Salellas, va dir ahir en un acte de suport als encausats a Bordils que intentaran “capgirar-ho i que sigui un judici contra la MAT”. Per Salellas, no s'entén la defensa que van fer els Mossos el 8 de gener del 2014 a Fellines dels interessos d'una empresa privada com Red Eléctrica. També va ser molt crític amb el paper de la Generalitat en tot l'afer, i considera vergonyós que sigui acusació. “Es demana a la fiscalia que no polititzi i hem de demanar a la Generalitat el mateix”, va dir. També va qüestionar que Red Eléctrica pugui exercir d'acusació i que tingui “legitimitat jurídica”, “ja que demana diners quan va rebre 150 milions d'euros de la Comunitat Europea i de l'Estat, dels impostos de tots”. També va dir que no volen veure la Generalitat en el judici: “No té cap legitimitat per acusar-nos, s'ha dedicat a avalar una infraestructura rebutjada pel territori.”

El regidor de la CUP i encausat per la reivindicació de Fellines, Jordi Navarro, va recordar que per a les persones imputades “per defensar la terra” demanen entre 2,5 i 4 anys de presó, i uns 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil, fet que demostra “que el gran poder econòmic persegueix els dissidents”.

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, va lamentar que la Generalitat “estigui al costat” de Red Eléctrica: “El govern ha d'escoltar els afectats i no estar al servei d'una empresa privada.” La diputada ha denunciat que les declaracions d'impacte ambiental “estan fetes de manera molt barroera” i que no s'han tingut en compte les masies disseminades, molt habituals al territori gironí. A més, va recordar que hi ha estudis que asseguren que les torres provoquen afectacions de salut als habitants de la zona, i per tot plegat va reclamar que la Generalitat aposti per un nou model energètic “que tingui en compte la sensibilitat de tot el territori” i que “no estigui al servei d'un oligopoli”.

En l'acte van intervenir també l'exdiputat de la CUP David Fernàndez i dues membres de la plataforma Salvem la Llera del Ter, que s'ha constituït per aglutinar les accions que s'han de fer contra la línia d'alta tensió que Red Eléctrica projecta fer per connectar la MAT amb la subestació de Juià.

LA XIFRA

6
encausats
anti-MAT s'enfronten a penes d'entre 2,5 i 7 anys de presó pels fets de Fellines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona