Medi ambient

medi ambient

Creen una comissió d’experts per frenar l’erosió de la Tordera

Va ser el principal encàrrec de la taula de treball del delta de la Tordera, convocada pel consistori de Malgrat

La taula de treball del delta de la Tordera es va reunir ahir per primer cop després que els ajuntaments de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls van acordar per ple crear-la, però va començar coixa perquè, segons va explicar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, faltaven institucions, entitats i partits polítics de l’oposició perquè no els havien convocat.

Malgrat tot, el principal acord de la taula va ser la creació d’una comissió d’experts que tindrà com a principal objectiu la redacció d’un pla d’actuació integral per recuperar el delta de la Tordera, la platja de la conca i del delta de Malgrat i la platja de s’Abanell de Blanes.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes s’encarregarà de coordinar la comissió, en la qual també participarà la Universitat Politècnica de Catalunya, AAUP Arquitectes –empresa urbanista que assessora els càmpings del delta de la Tordera–, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Plataforma Preservem el Litoral, el sector de la pagesia de la zona i l’Observatori de la Tordera. L’estudi hauria d’estar al desembre i la convocatòria de la pròxima taula seria al principi de gener del 2018.

La convocatòria la va fer l’Ajuntament de Malgrat, arran dels problemes greus que va tenir a causa de la darrera llevantada. Per part de l’Ajuntament de Blanes van assistir-hi l’alcalde i el responsable de la ponència d’Activitats, Salvador Tordera.

LA DATA

12.2017
L’estudi
encarregat, coordinat pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes, estarà enllestit al desembre.

Un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000

El territori del delta de la Tordera, inclosa dins els espais que formen la Xarxa Natura 2000, comprèn una àrea de 312,22 hectàrees que s’estén entre els municipis de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. Tot i l’estat d’alteració de les seves característiques naturals, continua representant un hàbitat de gran interès per a diferents espècies de fauna i un gran suport al moviment de les aus en els seus fluxos migratoris. L’equilibri i l’adequada gestió del curs fluvial en el seu tram baix és imprescindible per a la dinàmica litoral. Durant els darrers deu anys les platges de l’entorn de la desembocadura de la Tordera –tant a la platja de S’Abanell de Blanes com a Malgrat– han patit un greu problema d’erosió que s’ha fet crònic. La situació de degradació i pressió dels actors públics i privats sobre l’espai deltaic fa necessària la planificació de l’espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia