Medi ambient

Preveuen una campanya contra incendis “intensa”

Els Agents Rurals fan una crida als conductors a no llançar burilles per la finestra

Les intenses pluges que van caure al mes de març no seran suficients per preservar els boscos de la Catalunya Central del risc d’incendi, ja que aquesta primavera “no ha estat tan plujosa com s’esperava”. Això fa que la campanya d’incendis es prevegi “intensa i curta”, segons va assenyalar ahir el cap de la Regió d’Emergències Centre, Francesc Boya.

La gran quantitat d’herba que hi ha ara a les zones boscoses, si no plou, s’acabarà assecant i serà combustible que es podrà propagar fàcilment, sobretot a les zones del sud del Bages i l’Anoia. Malgrat això, Boya va explicar que quan els índexs de calor són tan elevats se sol produir un escalfament molt ràpid de la superfície del mar, cosa que acabarà generant tempestes “i farà que la campanya s’escurci”. Boya va explicar que el dispositiu segueix la línia de campanyes anteriors. Enguany disposarà d’un total de vint parcs, deu de Bombers funcionaris i deu de voluntaris. També hi haurà set torres de guaita. Entre els efectius ordinaris i els de la campanya d’estiu, la plantilla serà de 587 persones.

Després que una burilla iniciés l’incendi de l’any passat a Sant Feliu Sasserra, un dels més importants al país –va cremar gairebé 50 hectàrees forestals i 40 de no forestals–, els Agents Rurals van fer ahir, des del lloc dels fets, una crida a la consciència dels conductors. Per la seva banda, Agricultura ha invertit 24.000 euros en la zona afectada i s’ha desenvolupat un pla per triturar la fusta i ajudar a la recuperació del sòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona