Medi ambient

L’ecologisme vol una nova llei d’activitats extractives

Amb el suport d’entitats veïnals, denuncia en un manifest les pràctiques de treball a les pedreres

Diverses entitats ecologistes i veïnals del territori han decidit unir esforços contra el que consideren “un escàndol ambiental” relacionat amb l’activitat extractiva a les comarques del Camp de Tarragona. La seu del Gepec, a Reus, va acollir ahir la presentació d’un manifest en què denuncien “la passivitat de l’administració” a l’hora de controlar les pràctiques de treball de “certes empreses quan exploten un espai”. “La manca de planificació territorial de la Generalitat és evident, i els excessos dels promotors causen molèsties contínues als veïns”, va afirmar el representant de Gepec, Josep Maria Forcadell. La voluntat del grup, segons es va exposar, és que l’administració “rectifiqui de manera urgent” la normativa vigent en aquest camp.

El manifest, signat per les entitats Alveolus (L’Albiol), l’Associació per a la Defensa Mediambiental del Territori del Polígon 12 de l’Aleixar, Defenterra (l’Argentera), Delterpa (Riudecols), la plataforma cívica Puigcerver (Alforja), la plataforma del Priorat i Gepec, exigeix “mesures correctores immediates” que condueixin a la redacció d’una nova llei sotmesa al règim d’autorització ambiental i que inclogui, entre d’altres accions, la prohibició de dur a terme activitats extractives a menys d’un quilòmetre de distància de població i que es denegui la concessió d’explotació “fins que els recursos s’esgotin”, quelcom ara permès. Finalment, la nova normativa hauria de preveure “una major dotació de recursos” per controlar les empreses del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona