Medi ambient

Medi ambient

El bloqueig dels comptes paralitza el Migratoebre

La intervenció de les finances de la Generalitat feta per l’Estat ha paralitzat el projecte Life Migratoebre, que té l’objectiu de millorar la connectivitat fluvial de l’Ebre i facilitar la migració dels peixos. Just després d’executar una de les principals actuacions del programa, la construcció d’una rampa de peixos a l’assut d’Ascó, els comptes del govern han quedat bloquejats i no serà possible l’aportació de 400.000 euros per emprendre les obres a l’assut de Xerta. “Comunicarem a Europa que la intervenció dels comptes fa impossible la contribució de la Generalitat al Life Migratoebre de moment, de manera que el projecte queda en stand-by”, ha explicat el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece), Joan Martín.

El projecte, que es finança en part amb fons europeus, té un pressupost d’1,5 milions d’euros. “Esperem que es desbloquege el finançament per a aquest projecte aviat, ja que des del Ministeri de Medi Ambient s’ha fet servir com a exemple de millora de la connectivitat fluvial; seria absurd que ara el paralitzessen definitivament”, ha dit Martín. De tota manera, l’Idece ja fa mesos que va demanar una pròrroga a Europa per a aquest projecte perquè s’ha de refer l’obra que tenien planificada a l’assut de Xerta, on en lloc d’un ascensor es recuperarà l’escala de peixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona